Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

 Συνεχίζεται το χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Offsite Team -
18.06.2022 - 17:43

 Συνεχίζεται το χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Τα πρώτα προβλήματα εντοπίστηκαν στο τέλος Μαΐου στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ

Μετά από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών λόγω της πανδημίας, που είχε μετατρέψει τα ταξίδια σε μακρινό όνειρο, οι τουρίστες πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς αναγκάζονται να υπομένουν ατελείωτες ουρές, κάτω από τον καυτό ήλιο και σε συνθήκες καύσωνα, που επικρατούν ήδη σε αρκετές χώρες, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στα αεροδρόμια.

Τα πρώτα προβλήματα εντοπίστηκαν στο τέλος Μαΐου στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, το οποίο είναι το δεύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι ελλείψεις σε προσωπικό στον τομέα της ασφάλειας δημιουργούσαν τεράστιες ουρές, που ξεκινούσαν πολύ έξω από το κτίριο, με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες να χρειάζονταν πολλές ώρες για να προχωρήσουν στον τυπικό έλεγχο των εισιτηρίων και την παράδοση αποσκευών και πολλοί να καταλήγουν να χάνουν την πτήση τους. 

>>>Δείτε ακόμη: Οι 10 απαγορευμένοι προορισμοί για κάθε ταξιδιώτη

Την «σκυτάλη» της… ταλαιπωρίας πήρε στη συνέχεια το Λονδίνο, καθώς επικράτησαν σκηνές χάους και ακυρώσεων πτήσεων στα βρετανικά αεροδρόμια.

Γι’ αυτό το λόγο, μάλιστα, το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των καθημερινών πτήσεων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αιχμής των διακοπών, το αεροδρόμιο θα περιορίσει προσεκτικά και σταδιακά το δυναμικό του», με 825 πτήσεις την ημέρα τον Ιούλιο και 850 τον Αύγουστο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο, το οποίο εκτελούσε σχεδόν 900 πτήσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πριν από την πανδημία.

Το αεροδρόμιο κάνει λόγο για «μια σοβαρή έλλειψη προσωπικού», που θα επηρεάσει ένα συγκεκριμένο αριθμό αεροπορικών εταιρειών ή παρόχους υπηρεσιών εδάφους στο Γκάτγουικ κατά τη θερινή περίοδο.

«Αν δεν επιλυθεί αυτό το πρόβλημα, θα έχει ως αποτέλεσμα οι επιβάτες του αεροδρομίου να λαμβάνουν αναξιόπιστες και δυνητικά μέτριες υπηρεσίες, με περισσότερες ουρές, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων την τελευταία στιγμή», προειδοποίησε το αεροδρόμιο. 

Χαμός και στην Ίμπιζα

Η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών έφτασε και στην Ισπανία, τόσο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, όσο και στο διάσημο θέρετρο της Ίμπιζα, όπου οι τουρίστες αναμένουν για ώρες, κάτω από τον καυτό ήλιο, για ένα διαθέσιμο ταξί.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, oι σκηνές χάους που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες του ρεπορτάζ είναι από τα αεροδρόμια της Βαρκελώνης και της Ίμπιζας.  

«Είναι αδύνατο να βρεθεί μια λύση. Είναι τρέλα», δήλωσε στο «Majorca Daily Bulletin» ο εκπρόσωπος ενός σωματείου αυτοκινητιστών.

«Δεν υπάρχουν επίσης ούτε αρκετά λεωφορεία. Παντού η κατάσταση είναι η ίδια. Αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ. Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τον όγκο της κίνησης», είπε και πρόσθεσε ότι στη Μαγιόρκα χρειάζονται επιπλέον 500 ταξί, ενώ στην Ίμπιζα οι ανάγκες για οδηγούς και ταξί είναι διπλάσιες.

in.gr

Home