Συνεχίζονται οι βροχές και οι πλημμύρες στη Βρετανία

Συνεχίζονται οι βροχές και οι πλημμύρες στη Βρετανία

Σε ισχύ παραμένουν δύο σοβαρές προειδοποιήσεις για πλημμύρες

Αντιμέτωποι με ακόμα μεγαλύτερες πλημμύρες είναι οι κάτοικοι περιοχών της δυτικής Αγγλίας, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας η στάθμη των νερών του ήδη υπερχειλισμένου σε κάποια σημεία ποταμού Σέβερν υπερέβη τα πρόσθετα αντιπλημμυρικά φράγματα σε κατοικημένες περιοχές.

Η δυτική Αγγλία και η Ουαλία υπομένουν επί εβδομάδες σφοδρές βροχοπτώσεις, που είχαν αρχίσει με την Καταιγίδα Κιάρα και συνεχίστηκαν με την Καταιγίδα Ντένις.

Συγκεκριμένα στη μικρή πόλη Μπιούντλεϊ οι αρχές εκκένωσαν κατοικίες, καθώς η εκτίμηση είναι ότι η στάθμη του ποταμού Σέβερν δε θα φτάσει στο αποκορύφωμά της παρά μόνο το βράδυ της Τετάρτης, ενδεχομένως και στα 5,6 μέτρα.

Σε ισχύ παραμένουν δύο σοβαρές προειδοποιήσεις για πλημμύρες, που συνοδεύονται δηλαδή από κίνδυνο για απώλεια ζωής, στο Σριούσμπερι και στο Άιρονμπριτζ. Σε ισχύ είναι εκατοντάδες άλλες προειδοποιήσεις και συναγερμοί για πλημμύρες.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βροχές έως και την Πέμπτη, τόσο στις προαναφερθείσες περιοχές όσο και στη βόρεια Αγγλία και τη Σκωτία, όπου επίσης έχουν σημειωθεί εκτεταμένες πλημμύρες.  

ΚΥΠΕ

Home