Συντριβή Boeing στο Ιράν: Όλα όσα γνωρίζουμε

Συντριβή Boeing στο Ιράν: Όλα όσα γνωρίζουμε

Σοκ από το βίντεο που δείχνει δύο πυραύλους να πλήττουν το αεροπλάνο

Τα συμπεράσματα από τις έρευνες των μυστικών υπηρεσιών καταλήγουν στο «ατύχημα» - Το αεροπλάνο μετατράπηκε σε πύρινη μπάλα, πριν καταπέσει στο έδαφος

Σοκ προκαλεί το νέο βίντεο που παρουσίασαν οι New York Times από τη στιγμή της έκρηξης και της συντριβής του ουκρανικού Boeing στο Ιράν, σε κοντινή απόσταση από το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης και λίγες ώρες μετά την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον αμερικανικών βάσεων στο έδαφος του Ιράκ, ως αντίποινα για τη δολοφονική επίθεση στον Κασέμ Σουλεϊμανί.

Το βίντεο του αμερικανικού Μέσου δείχνει δύο πυραύλους να πλήττουν το αεροσκάφος και να το μετατρέπουν σε μία πύρινη σφαίρα, πριν καταπέσει στο έδαφος.

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει δύο ιρανικούς πυραύλους, που εκτοξεύθηκαν με διαφορά 30 δευτερολέπτων ο ένας από τον άλλο, να πλήττουν το ουκρανικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από την Τεχεράνη, την 8η Ιανουαρίου.

Όλα όσα γνωρίζουμε για την τραγωδία

Οι έρευνες και οι συνεργασίες διεθνών πηγών και ερευνητών έχουν αποσαφηνίσει το τι συνέβη. Τα δεδομένα είναι τα εξής:

1)Ένα αεροπλάνο με 176 επιβαίνοντες συνετρίβη λίγες ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη προς αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ. 2)Την Τρίτη, νέο βίντεο βγήκε στη δημοσιότητα, δείχνοντας δύο πυραύλους να πλήττουν το ουκρανικό Boeing και να το διαλύσουν κυριολεκτικά, μέσα σε μία πύρινη σφαίρα. 3)Το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροσκάφους, κάνοντας λόγο για «ανθρώπινο λάθος». «Ήταν κοντά σε στρατιωτικές βάσεις και θεωρήθηκε λανθασμένα ως απειλή», τόνισαν οι αρμόδιοι. 4)Το ουκρανικό Boeing ήταν μόλις τριών ετών και πρόσφατα είχε υποβληθεί σε όλα τα απαιτούμενα τεστ. 5)Μυστικές υπηρεσίες από διάφορα κράτη, έχουν διασταυρώσει τις πληροφορίες τους, επιβεβαιώνοντας πως η κατάρριψη του αεροσκάφους απο ιρανικούς πυραύλους, συνέβη «κατά λάθος». 6)Τα θύματα προέρχονταν από επτά χώρες. Πιο συγκεκριμένα ήταν: 81 Ιρανοί, 63 Καναδοί, 11 Ουκρανοί, 11 Σουηδοί, 4 Αφγανοί, 3 Βρετανοί και 3 Γερμανοί.

Συγκλονιστικό βίντεο των New York Times για τα επτά λεπτά της μοιραίας πτήσης

Πριν από λίγες ημέρες η αμερικανική εφημερίδα είχε δημοσιεύσει βίντεο που αποτελούσε αναλυτική παρουσίαση των αποδεικτικών στοιχείων και ντοκουμέντων, λεπτό προς λεπτό, από την απογείωση του αεροσκάφους μέχρι τη στιγμή που καταρρίφθηκε από πύραυλο των Φρουρών της Επανάστασης.

«Για να μάθουμε τι συνέβη στην πτήση 752 αφού αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Ιράν στις 8 Ιανουαρίου, συλλέξαμε δεδομένα πτήσης, αναλύσαμε βίντεο από αυτόπτες μάρτυρες και φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής, ώστε να συνθέσουμε την καθαρότερη μέχρι στιγμής "εικόνα" για την ολέθρια πτήση των επτά λεπτών», αναφέρεται στην εισαγωγή του βίντεο, προτού ξεκινήσει η παρουσίαση όλων των διαθέσιμων στοιχείων.

Ιράν: Βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων μετά τη «συγγνώμη» Ροχανί

Για τις συνθήκες κατάρριψης του ουκρανικού Boing από το Ιράν συζήτησαν αξιωματούχοι της αεροπορίας από το Ιράν, την Ουκρανία και τον Καναδά, που συναντήθηκαν στην Τεχεράνη, όπως αναφέρει η ιρανική κρατική τηλεόραση. Την ίδια ώρα, η παραδοχή του ιρανικού καθεστώτος ότι κατέρριψε το αεροσκάφος προκαλεί έντονες αντιδράσεις, με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις να συνεχίζονται προκαλώντας τη βίαιη παρέμβαση των αρχών, με αποτέλεσμα να γίνουν 30 συλλήψεις.

Άγνωστο παραμένει τι συζήτησαν οι αξιωματούχοι των τριών χωρών, κατά τη συνάντηση που δημοσιοποίησε μέσω διαδικτύου η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Οι περισσότεροι από τους 176 επιβαίνοντες ήταν Ιρανοί ή είχαν διπλή υπηκοότητα. Ο Καναδάς, η Ουκρανία, η Βρετανία και άλλες χώρες που θρηνούν θύματα από την κατάρριψη του αεροσκάφους έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν την Πέμπτη στο Λονδίνο για να εξετάσουν την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη κατά της Τεχεράνης.

protothema.gr

Home