Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τέλος στο lockdown για τις γάτες σε πόλη της Γερμανίας

Offsite Team -
15.08.2022 - 19:30

Τέλος στο lockdown για τις γάτες σε πόλη της Γερμανίας

Τα περιοριστικά μέτρα είχαν επιβληθεί για την προστασία απειλούμενου είδους πτηνού

Οι ιδιοκτήτες γατών σε μια γερμανική πόλη μπορούν και πάλι να αφήσουν τα κατοικίδιά τους ελεύθερα σε εξωτερικούς χώρους μετά από τρεις μήνες ενός ειδικού lockdown που αφορούσε μόνο τα συγκεκριμένα ζώα.

Ο λόγος για την πόλη Walldorf, στα νοτιοδυτικά, όπου οι κάτοικοι που είχαν γάτες  έλαβαν εντολή τον Μάιο να τις κρατήσουν σε εσωτερικούς χώρους ώστε να προστατευτεί ένα απειλούμενο είδος πτηνού. 

Τα περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν καθώς οι αρχές ήθελαν να προστατεύσουν τον τοπικό πληθυσμό του λεγόμενου λοφιοφόρου κορυδαλλού, λέγοντας ότι το είδος κινδυνεύει και από τις οικόσιτες γάτες. Μόλις τρία ζευγάρια αναπαραγωγής του πτηνού αυτού είχαν μείνει στην πόλη του Walldorf. 

Οι γάτες επιτρεπόταν να βγουν έξω μόνο εάν κρατούνταν με λουρί που δεν υπερέβαινε τα δύο μέτρα.

Στο ενδεχόμενο που κάποια γάτα εντοπιζόταν να κυκλοφορεί ελεύθερη ο ιδιοκτήτης θα βρισκόταν αντιμέτωπος με πρόστιμο. Παράλληλα, αν κάποια γάτα τραυμάτιζε η σκότωνε κάποιο από τα προστατευόμενα πτηνά, τότε ο ιδιοκτήτης έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο έως 50.000 ευρώ. 

Ακτιβιστές επέκριναν τα περιοριστικά μέτρα, λέγοντας ότι θα βλάψουν την ευημερία των γατών. Ωστόσο, τόνισαν ότι υποστηρίζουν και εκείνοι τις προσπάθειες για την προστασία των κορυδαλλών.

lifo.gr

Home