Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θετικός στον κορωνοϊό ο Αντονι Φάουτσι

Offsite Team -
15.06.2022 - 22:38

Θετικός στον κορωνοϊό ο Αντονι Φάουτσι

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος και σύμβουλος της διακυβέρνησης Μπάιντεν, βρέθηκε θετικός σε rapid test

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώσtηκε o κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος, δρ Άντονι Φάουτσι, και σύμβουλος της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Covid-19, ανακοίνωσαν τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: «Πανδημία» οι ακυρώσεις πτήσεων στην Ευρώπη

Ο Φάουτσι, 81 ετών σήμερα, έκανε ένα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού (rapid antigen test) και βρέθηκε θετικός στον ιό.

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος, ο οποίος είναι πλήρως εμβολιασμένος, έχοντας επίσης λάβει δύο αναμνηστικές δόσεις εμβολίου κατά της νόσου, έχει ήπια συμπτώματα.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Αντονι Φάουτσι τόνιζε σε συνέντευξή του ότι η  κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι ελεγχόμενη -και πάντως καλύτερα από πριν- αλλά η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Μιλώντας στο Associated Press, o αμερικανός επιστήμονας είπε ότι είμαστε σε μια «δύσκολη στιγμή της πανδημίας», αλλά έπειτα από ένα ξέσπασμα τον χειμώνα, υπάρχει πλέον επιβράδυνση «και περάσαμε σε μια περισσότερο ελεγχόμενη φάση».

Τα σχόλια του, εξηγεί το AP, δείχνουν πώς οι υγειονομικές αρχές, έχουν περάσει σε ένα στάδιο όπου αγωνίζονται να κρατήσουν τις εισαγωγές σε διαχειρίσιμα επίπεδα και να μάθουν να ζουν με έναν απρόβλεπτο ιό.

Τι χρειάζεται από εδώ και πέρα, όπως είπε ο ίδιος. Μια σειρά από ενέργειες όπως να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων και η ανάπτυξη καλύτερων εμβολιών. Επιπλέον πρέπει να εξευρεθεί η βέλτιστη πολιτική ενισχυτικών δόσεων για την καταπολέμηση των παραλλαγών του ιού αλλά και εξασφαλίσουμε ότι όσοι πρέπει θα έχουν εύκολη πρόσβαση στις θεραπείες.

Όπως λέει «δεν μπορούμε να πάρουμε το πόδι από το γκάζι», προειδοποιώντας ότι μπορεί να υπάρξει στο μέλλον μια νέα παραλλαγή που θα φέρει ένα νέο κύμα.

protothema.gr

Home