Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τη διαχρονικότητα των αξιών των ΗΕ σημείωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες

Offsite Team -
25.10.2021

Τη διαχρονικότητα των αξιών των ΗΕ σημείωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες

Thumbnail
"H ειρήνη, η ανάπτυξη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ευκαιρίες για όλους δεν έχουν ημερομηνία λήξης".

Σε δήλωση του χθες για την Παγκόσμια Ημέρα των ΗΕ ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες αναφερόμενος στη σημασία των Ηνωμένων Εθνών, σχολίασε ότι ιδρύθηκαν πριν από 76 χρόνια, ως ένα όχημα ελπίδας για έναν κόσμο που έβγαινε από τη σκιά ενός καταστροφικού πολέμου και προσθέτει πως σήμερα, οι γυναίκες και οι άντρες των Ηνωμένων Εθνών μεταφέρουν αυτή την ελπίδα παντού στον κόσμο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Καθώς γιορτάζουμε την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών, ας ενωθούμε για αυτά τα ιδανικά και ας κάνουμε πράξη την υπόσχεση, τις προοπτικές και τις ελπίδες που δίνουν τα Ηνωμένα Έθνη», ανέφερε.

Διεμήνυσε επίσης πως οι αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών τα τελευταία 76 χρόνια, η ειρήνη, η ανάπτυξη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ευκαιρίες για όλους δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

Ειδική αναφορά έκανε ο ΓΓ. στην πανδημία του κορωνοϊού, στους πολέμους, στην πείνα, στη φτώχεια και στην κλιματική έκτακτη ανάγκη, τονίζοντας ότι μας θυμίζουν ότι ο κόσμος μας απέχει πολύ από το να είναι τέλειος και σχολίασε ότι η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να ενωθούμε για να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες προκλήσεις και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας ότι κάθε άνθρωπος, παντού, θα έχει σύντομα πρόσβαση στα εμβόλια κατά της COVID-19.

Εξασφαλίζοντας και προστατεύοντας τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων, ιδιαίτερα των πιο φτωχών και των λιγότερο προνομιούχων, των κοριτσιών και των γυναικών, των παιδιών και των νέων, επιδιώκοντας το τέλος των πολέμων που πληγώνουν τον κόσμο μας, αναλαμβάνοντας τολμηρές δεσμεύσεις για το κλίμα, για να σώσουμε τον πλανήτη και οικοδομώντας μία παγκόσμια δικτυωμένη και αποτελεσματική Διακυβέρνηση όπως περιέγραψε στην πρόσφατη έκθεσή του «Η Κοινή μας Ατζέντα».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home