Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ Σίσι με Εμμανουέλ Μακρόν για τη Λιβύη

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ Σίσι με Εμμανουέλ Μακρόν για τη Λιβύη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Εμμανουέλ Μακρόν για το θέμα της Λιβύης.  

Κατά τη συνομιλία των δύο ηγετών, η Γαλλία χαιρέτισε την αιγυπτιακή πρωτοβουλία για την επίλυση της λιβυκής κρίσης, δήλωσε η αιγυπτιακή Προεδρία.

 

Ο Πρόεδρος Αλ Σίσι ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογό του για τις συνεχιζόμενες αιγυπτιακές προσπάθειες επίτευξης πολιτικής διευθέτησης της κρίσης στη Λιβύη, ενώ από την πλευρά του, ο Γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας για τη δρομολόγηση μιας πολιτικής λύσης και για την αποκατάσταση της ειρήνης στη Λιβύη.

 

Ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας, Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες τάχθηκαν από κοινού στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των παραστρατιωτικών στη Λιβύη.

 

ΟΙ δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την ενίσχυση της από κοινού συνεργασίας τους σε διάφορους τομείς και επεσήμαναν τις «εξαιρετικές σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών, κατέληξε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας.

ΚΥΠΕ 

Home