Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Την Ουαλία επισκέφθηκε ο βασιλιάς Κάρολος

Offsite Team -
16.09.2022

Την Ουαλία επισκέφθηκε ο βασιλιάς Κάρολος

Επίσκεψη στο Κάρντιφ της Ουαλίας πραγματοποίησε ο βασιλιάς Κάρολος συνοδευόμενος από τη βασιλική σύζυγο Καμίλα

Το ταξίδι αυτό ολοκληρώνει την περιοδεία του στις χώρες που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο της λεγόμενης «Επιχείρηση Εαρινή Παλίρροια» για το νέο μονάρχη.

Ο Κάρολος ήταν ο μακροβιότερος Πρίγκιπας της Ουαλίας, τίτλος που απονέμεται στο διάδοχο του θρόνου και πλέον έχει περάσει στον γιο του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Στο τοπικό κοινοβούλιο Σένεντ ο βασιλιάς μίλησε στην ουαλική, λέγοντας ότι γνωρίζει πως το σώμα συμμερίζεται τη θλίψη του για το θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ. «Η Ουαλία έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα είχε δεχθεί τα συλλυπητήρια των βουλευτών, ενώ είχε προηγηθεί δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Llandaff του Κάρντιφ.

Στο Κάστρο του Κάρντιφ ο Κάρολος δέχθηκε την πολιτική ηγεσία της Ουαλίας και μετά διοργανώθηκε δεξίωση.

Στο ενδιάμεσο είχε την ευκαιρία να χαιρετίσει από κοντά το συγκεντρωμένο πλήθος, ανταλλάσσοντας χειραψίες.

Το βράδυ ο νέος μονάρχης θα δεχθεί θρησκευτικούς ηγέτες στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, πριν σταθεί παραστάτης στο φέρετρο της μητέρας του στο Westminster Hall για 15 λεπτά, μαζί με την αδερφή του πριγκίπισσα Άννα και τους δύο αδερφούς του πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ, στη λεγόμενη Αγρυπνία των Πριγκίπων.

ΚΥΠΕ

Home