Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τουλάχιστον 150 νεκροί σε συγκρούσεις στο Σουδάν

Offsite Team -
20.10.2022

Τουλάχιστον 150 νεκροί σε συγκρούσεις στο Σουδάν

Τουλάχιστον 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες σε εθνοτικές συγκρούσεις που προκλήθηκαν από διαμάχες για τη γη στο νότιο κρατίδιο του Γαλάζιου Νείλου στο Σουδάν.

Οι μάχες είναι από τις χειρότερες των τελευταίων μηνών, αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη και ιατρικές υπηρεσίες στην περιοχή. 

Συγκρούσεις στην ταραγμένη πολιτεία του Γαλάζιου Νείλου του Σουδάν ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα μετά από καυγάδες που αναφέρθηκαν για το διαμοιρασμό γης μεταξύ μελών του λαού της φυλής Χάουσα και αντίπαλων ομάδων.

Οι μάχες επικεντρώθηκαν γύρω από περιοχή περίπου 500 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Χαρτούμ. Επικεφαλής του νοσοκομείου στην περιοχή είπε ότι συνολικά 150 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων σκοτώθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες και ότι υπάρχουν και 86 τραυματίες. Χθες οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν σφοδρούς πυροβολισμούς και πυρπολήσεις σπιτιών.

Την περασμένη εβδομάδα συγκρούσεις στην ίδια περιοχή άφησαν τουλάχιστον 13 νεκρούς και 24 τραυματίες, σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Οι μάχες μεταξύ του λαού της Χάουσας και άλλων ομάδων ξέσπασαν για πρώτη φορά τον Ιούλιο, με περίπου 149 νεκρούς και 124 τραυματίες να έχουν καταγραφεί μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Περίπου 65.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανέφερε ο ΟΗΕ.

ΚΥΠΕ

Home