Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τουλάχιστον 50 νεκροί από τις πλημμύρες στην Κινσάσα

Offsite Team -
13.12.2022

Τουλάχιστον 50 νεκροί από τις πλημμύρες στην Κινσάσα

Ο πρωθυπουργός και ο κυβερνήτης της επαρχίας επισκέπτονται τις πλημμυρισμένες περιοχές

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, Κινσάσα, μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες και προκάλεσαν κατολισθήσεις, δήλωσε την Τρίτη ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Σιλβάνο Κασόνγκο.

Εικόνες που κοινοποιήθηκαν στο Διαδίκτυο, τις οποίες το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως, έδειχναν ολόκληρες γειτονιές πλημμυρισμένες από λασπωμένα νερά και δρόμους διαλυμένους από καταβόθρες.

Ένα βίντεο φάνηκε να δείχνει έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο που κόπηκε στη μέση από μια τεράστια τρύπα που είχε καταπιεί πολλά οχήματα στην επαρχία Mont-Ngafula. Οι θεατές με αδιάβροχα έτρεξαν στην άκρη για να κοιτάξουν στο χάσμα.

«Βρισκόμαστε ήδη σε περίπου πενήντα θανάτους και αυτό δεν είναι ακόμη οριστικό», είπε ο Κασόνγκο.

Ο πρωθυπουργός και ο κυβερνήτης της επαρχίας επισκέπτονται τις πλημμυρισμένες περιοχές και οι τοπικοί αξιωματούχοι αναμένεται να συναντήσουν εκπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλων κρατικών φορέων για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του κυβερνήτη.

Η ελλιπώς ρυθμιζόμενη ταχεία αστικοποίηση έχει καταστήσει την Κινσάσα -μία από τις μεγαλουπόλεις της Αφρικής με πληθυσμό περίπου 15 εκατομμυρίων κατοίκων- όλο και πιο ευάλωτη σε ξαφνικές πλημμύρες μετά από έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες έχουν γίνει πιο συχνές λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Εκτός από τις κατεστραμμένες υποδομές, κάθε μέρα πλημμύρας στην Κινσάσα κοστίζει στα νοικοκυριά συνολικά 1,2 εκατομμύρια δολάρια λόγω της διακοπής των μεταφορών, σύμφωνα με έγγραφο της Παγκόσμιας Τράπεζας του 2020.

ΚΥΠΕ

Home