Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τουλάχιστον δώδεκα νεκροί από ένοπλες επιθέσεις στη Νιγηρία

Offsite Team -
04.04.2023

Τουλάχιστον δώδεκα νεκροί από ένοπλες επιθέσεις στη Νιγηρία

Καμιά οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Δευτέρας.

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν ή απήχθησαν σε σειρά επιθέσεων στη βορειοανατολική και την κεντρική Νιγηρία, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα η αστυνομία και αξιωματούχοι.

Η ανασφάλεια παραμένει μείζον πρόβλημα στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, όπου αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του τον επόμενο μήνα νέος Πρόεδρος, μετά τις εκλογές το αποτέλεσμα των οποίων αμφισβητεί η αντιπολίτευση.

Στην πολιτεία Ανταμάουα (βορειοανατολικά), άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν στο χωριό Ντάμπνα, στην περιφέρεια Χονγκ, και δολοφόνησαν τρεις ανθρώπους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Σουλεϊμάν Γκουρότζε, προσθέτοντας πως σπίτια πυρπολήθηκαν.

>>>>Διαβάστε επίσης: Δίκη για επίθεση σε συναγωγή στο Παρίσι άρχισε 43 χρόνια μετά<<<<

Καμιά οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Δευτέρας. Ωστόσο, τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ διαπράττουν συχνά εφόδους στην περιοχή από ορμητήρια στον δρυμό Σαμπίσα στη γειτονική πολιτεία Μπόρνο.

Επίσης τη Δευτέρα, ένοπλοι επιτέθηκαν σε κοινότητες στην πολιτεία Κόγκι (κεντρικά).

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη Μοχάμεντ Ονόγκου δήλωσε πως τοπικός πολιτικός σκοτώθηκε και υπάρχουν κι άλλα θύματα.

Την Κυριακή, ένοπλοι εισέβαλαν σε εκκλησία στο χωριό Ακενάουε-Τσουάρεβ στην πολιτεία Μπένου (κεντρικά-ανατολικά), σκότωσαν έναν πιστό και απήγαγαν άλλους τρεις, δήλωσε η Σαλώμη Τορ, τοπική αξιωματούχος.

Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, σύμφωνα με την ίδια, που δεν διευκρίνισε ποιοι διέπραξαν την επίθεση. Η πολιτεία Μπένου είναι εδώ και χρόνια θέατρο αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα σε κτηνοτρόφους και αγρότες.

Το Σάββατο, στην πολιτεία Νίγηρας (κεντροδυτικά), ένοπλοι επιτέθηκαν σε χωριά στις περιφέρειες Μασέγκου και Μούνγια, σκότωσαν τουλάχιστον επτά ανθρώπους και απήγαγαν άλλους 26, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Ο Πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι, ο οποίος θα εγκαταλείψει την εξουσία τον Μάιο, αφήνει τον διάδοχό του Μπόλα Τινούμπου να αντιμετωπίσει την εξέγερση τζιχαντιστών στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, τη δράση συμμοριών στο βορειοδυτικό και στο κεντρικό τμήμα της και τις ενέργειες αυτονομιστών σε νοτιοανατολικούς τομείς της Νιγηρίας.

ΚΥΠΕ

Home