Τουρκία: Δύο υπό δημιουργία νέα κόμματα από τις τάξεις του CHP

Τουρκία: Δύο υπό δημιουργία νέα κόμματα από τις τάξεις του CHP

"Κάποιοι βουλευτές του CHP ετοιμάζονται να ενταχθούν στις τάξεις του κόμματος".

Στις διεργασίες για την ίδρυση του νέου Κόμματος  της Πατρίδας (Memleket Partisi) από το πρώην στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μουχαρέμ Ιντζέ αναφέρεται σήμερα η φιλοκυβερνητική στην Τουρκία εφημερίδα "Γενί Σαφάκ".  

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το δημοσίευμα γράφει ότι μετά τις πληροφορίες ότι κάποιοι βουλευτές  του CHP ετοιμάζονται να ενταχθούν στις τάξεις του κόμματος, νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κόμμα θα ενταχθούν και βουλευτές του Καλού Κόμματος (İyi Partisi).

 

Επικαλούμενη πληροφορίες, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Ιντζέ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον Ισμαήλ Οκ και τον Ισμαήλ Κοντζούκ, οι οποίοι αποχώρησαν από το Καλό Κόμμα αλλά και σε διαβουλεύσεις με άλλους, νυν βουλευτές του Καλού Κόμματος.

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Ιντζέ αναμένεται να υποβάλει την ιδρυτική αναφορά του κόμματος στο Υπουργείο Εσωτερικών εντός Μαρτίου.  

Η "Γενί Σαφάκ" γράφει επίσης ότι ο Μουσταφά Σαριγκιούλ, ο οποίος  επίσης αποχώρησε από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) για να ιδρύσει το Κόμμα Αλλαγής της Τουρκίας (Τürkiye Değişim Partisi -TDP) τον περασμένο Δεκέμβριο άφησε την πόρτα ανοιχτή αναφορικά με το αν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας.  

«Το κόμμα μας είναι τόσο δημοκρατικό που όταν έρθει εκείνη η μέρα, θα συζητήσει λεπτομερώς  με την κεντρική του επιτροπή και θα λάβει την απόφασή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε. Απαντώντας σε ερώτηση αν θα συμμετάσχει σε κάποια πολιτική συμμαχία για τις εκλογές, είπε πως γίνονται διαβουλεύσεις και ότι η κάθε ψήφος του κόμματος είναι πολύτιμη και ότι το TDP θα έχει τον δικό του υποψήφιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home