Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τουρκία: Συγχαρητήρια και τελετές για την επέτειο ψευδοκράτους

Offsite Team -
15.11.2021 - 17:41

Τουρκία: Συγχαρητήρια και τελετές για την επέτειο ψευδοκράτους

Η επέτειος του ψευδοκράτους γιορτάστηκε σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ απέστειλε ξεχωριστές επιστολές στον Ερσίν Τατάρ και στον "πρόεδρο" της "βουλής" Οντέρ Σεννάρογλου συγχαίροντας τους για την επέτειο του ψευδοκράτους. Στην επιστολή του στον Ερσίν Τατάρ αναφέρει ότι το 1983 ήταν μια "ένδοξη μέρα" κατά την οποία ο τουρκικός λαός ένιωσε τον ίδιο ενθουσιασμό και χαρά στις καρδιές του όπως τα αδέρφια τους, οι Τουρκοκύπριοι. Στην επιστολή που απέστειλε στον Σεννάρογλου αναφέρει ότι η 15η Νοεμβρίου 1983 ήταν η πιο σημαντική καμπή στην πολιτική μοίρα του τ/κ "λαού".

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η επέτειος του ψευδοκράτους γιορτάστηκε σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Τουρκίας. Στη Σμύρνη όπου πραγματοποιήθηκε τελετή στην πλατεία Δημοκρατία ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν δήλωσε ότι  η Τουρκία συνεχίζει να είναι ο άνευ όρων και ακλόνητος υποστηρικτής του ψευδοκράτους και του "λαού" του, προσθέτοντας ότι είναι πάντα εγγυητής του τουρκικού "λαού" της "βόρειας Κύπρου" βάσει του διεθνούς δικαίου όπως και χθες, τόσο στο τραπέζι όσο και στο πεδίο. Υποστήριξε ότι το ψευδοκράτος ανακηρύχθηκε ως αποτέλεσμα μιας "ένδοξης αντίστασης”.

 

Στην Άγκυρα ο "πρέσβης" Κεμάλ Κιοπρουλού επισκέφθηκε το Μαυσωλείο Ατατούρκ όπου κατέθεσε στεφάνι και υπέγραψε το ειδικό βιβλίο αναφέροντας: “Μεγάλε Αρχηγέ Ατατούρκ, είμαστε ενθουσιασμένοι και δικαιολογημένα περήφανοι που βρισκόμαστε στην πνευματική σας παρουσία με την ευκαιρία της 38ης επετείου από την ίδρυση της τδβκ. Ο τ/κ λαός, η τδβκ έφτασε σήμερα να ζει ως ανεξάρτητος, κυρίαρχος και ελεύθερος λαός, με ασφάλεια και ειρήνη μετά από χρόνια σκληρών αγώνων για επιβίωση ενάντια στις απάνθρωπες επιθέσεις και αδικίες, που πραγματοποιεί το ε/κ-ελληνικό δίδυμο κατά των Τ/κ στο νησί. Εμπνευσμένος από τον μεγάλο αγώνα του λαού της Ανατολίας, που σχημάτισε τη Δημοκρατία της Τουρκίας υπό την ανώτατη ηγεσία σας, ο τ/κ λαός δήλωσε στον κόσμο ότι δεν δέχεται να ζήσει ως μειονότητα με το κράτος που ίδρυσε υπό το πρίσμα των πολυτιμότερων, την κληρονομιά, τις αρχές και τις μεταρρυθμίσεις σας και ότι δεν μπορούν να παραιτηθούν από την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους".

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Συνεχίζοντας εξέφρασε ευγνωμοσύνη στο Κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, "που δεν δίστασε να κάνει καμία θυσία για την ίδρυση και την επιβίωση της τδβκ”.

Η 38η επέτειος του ψευδοκράτους γιορτάστηκε με τελετή και στην Πλατεία Ταξίμ όπου παρευρέθηκαν η "γενική πρόξενος" Σενιχά Μπιράντ Τσινάρ και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι. Η τελετή ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Δημοκρατίας Ταξίμ.  

Στη Μερσίνα η "γενική πρόξενος" Ζαλιχέ Μεντελί σε τελετή στο μνημείο του Ατατούρκ, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων, δήλωσε “κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το κράτος μας, το οποίο ιδρύσαμε σε βάρος χιλιάδων μαρτύρων μας με αίμα, ζωή και μεγάλη αυτοθυσία ως αποτέλεσμα ενός έντιμου αγώνα”. 

Τελετή για την επέτειο του ψευδοκράτους πραγματοποιήθηκε και στο Ικόνιο κατά την οποία παρευρέθηκαν βετεράνοι. Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ικονίου Μουσταφά Μπουγούρ είπε ότι η 15η Νοεμβρίου 1983 ήταν μια σημαντική καμπή στην πολιτική ζωή των Τ/κ.  

Ανακοινώσεις Τσελίκ και Κιλιτσντάρογλου

Ανακοινώσεις εξέδωσαν και τα κόμματα στην Τουρκία. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ δήλωσε “είμαστε πάντα μαζί τους στη δίκαιη υπόθεση των Τ/κ και της τδβκ. Τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της τδβκ θα προστατεύονται πάντα. Η επιθετικότητα του Ε/κ-ελληνικού διδύμου δεν θα αποφέρει ποτέ αποτελέσματα”. Ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρει ακόμη ότι “ο Πρόεδρός μας Ταγίπ Ερντογάν πολέμησε και συνεχίζει να αγωνίζεται πολύ σκληρά για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της τδβκ σε κάθε στιγμή της πολιτικής του ζωής. Ο Πρόεδρός μας στηρίζει την τ/κ υπόθεση ενάντια στην παράνομη πολιτική του Ε/κ-ελληνικού διδύμου”.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: “Συγχαίρω για την 38η επέτειο από την ίδρυση της τδβκ και την ‘ημέρα της δημοκρατίας της 15ης Νοεμβρίου. Τιμώ όλους τους ήρωές μας με σεβασμό και ευγνωμοσύνη και μεταφέρω την αγάπη και τους χαιρετισμούς μου στον τ/κ λαό, που απολαμβάνει τον ενθουσιασμό της δημοκρατίας”.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home