Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τουρκία Vs Συρία: Πώς συγκρίνονται σε στρατιωτική δύναμη

Offsite Team -
17.10.2019 - 06:30

Τουρκία Vs Συρία: Πώς συγκρίνονται σε στρατιωτική δύναμη

Thumbnail
Η συμφωνία των Κούρδων με τη Δαμασκό αλλάζει τις ισορροπίες - Σε ποια σημεία υπερισχύει η Συρία

Οι Κούρδοι προχώρησαν σε συμβιβασμούς και συμφώνησαν με τη Δαμασκό, ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία. 

Η συνεργασία Κούρδων – Ασάντ αλλάζει τις ισορροπίες, τόσο σε γεωστρατηγικό, όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο. 

Πλέον με την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων της Δαμασκού στη βόρεια Συρία η Τουρκία καλείται να αντιμετωπίσει μια σίγουρα πιο ενισχυμένη και εξοπλισμένη στρατιωτική δύναμη. 

Πώς όμως συγκρίνονται σε στρατιωτική δύναμη Τουρκία και Συρία; 

Αν και τα στοιχεία διαφέρουν από πληροφορίες σε πληροφορίες, εντούτοις, η Συρία αναδεικνύεται νικήτρια στη σύγκριση μόνο σε δύο σημεία. Συγκεκριμένα, σε αριθμό αρμάτων μάχης που διαθέτει, καθώς ξεπερνούν τις 4.000, ενώ της Τουρκίας όπως αναφέρεται είναι λιγότερα από 3.000, αλλά και σε μαχητικά αεροσκάφη.  

αρματα1

αρματα2

Η Τουρκία παράλληλο φαίνεται να έχει και κατά πολύ μεγαλύτερες δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και ανάγκες της, καθώς φαίνεται να ξοδεύει περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι μόλις 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δαπανεί η Συρία, τα οποία ωστόσο αντιστοιχούν στο 2,2% και 5% του ΑΕΠ τους αντίστοιχα. 

εξοπλισμοι

Επιπλέον, η Τουρκία διαθέτει αριθμό στρατιωτικού προσωπικού που υπερβαίνει τις 600.00, ενώ η Συρία κάπου κοντά στις 150.000. Παράλληλα, οι εφεδρείες της Τουρκίας ξεπερνούν τα 21 εκατομμύρια άτομα, ενώ της Συρίας είναι κάτι λιγότερα από 11 εκατομμύρια. 

αεροπορια

Όσον αφορά την αεροπορική δύναμη η Τουρκία φαίνεται να έχει κάτι περισσότερο από τον διπλάσιο αριθμό αεροσκαφών από τη Συρία, καθώς διαθέτει κάπου στα 1.350 ενώ η Συρία 518. 

Ωστόσο, η Συρία διαθέτει μεγαλύτερο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών καθώς υπερβαίνουν τα 100, με την Τουρκία να έχει 49. Στον αντίποδα η Τουρκία διαθέτει περισσότερα από 600 ελικόπτερα, ενώ η Συρία μόλις 167. 

ναυτικό1

Σε ναυτική δύναμη τώρα, η Τουρκία διαθέτει 16 φρεγάτες, 9 κορβέτες και 12 υποβρύχια, έναντι κανενός της Συρίας. 

Ένα άλλο σημείο που χρήζει ιδιαίτερης σημασίας είναι η συμμετοχή της Τουρκίας ως μέλος του ΝΑΤΟ σε συμφωνίες για πυρηνικά όπλα, κάτι που δεν ισχύει για τη Συρία. 

Να σημειώσουμε πως τα στοιχεία μπορεί να διαφέρουν σε κάποια σημεία και αριθμούς από άλλες ιστοσελίδες, ωστόσο, όλα δείχνουν την υπεροχή της Τουρκίας – εκτός των αρμάτων μάχης και μαχητικών - τόσο σε αριθμό προσωπικού, όσο και εξοπλισμών. 

 

Home