Τραμπ: Είναι προσωπική επιλογή του καθενός η μάσκα

Τραμπ: Είναι προσωπική επιλογή του καθενός η μάσκα

Ο Τραμπ επιμένει στα περί μάσκας παρά την κριτική

Ύστερα από τη «βροχή» επικρίσεων και την έκκληση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κούμο, για επιβολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η απόφαση να φορέσει κανείς μάσκα είναι προσωπική, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι.

«Είναι επιλογή του να φοράει μάσκα. Είναι η προσωπική επιλογή οποιουδήποτε ανθρώπου το αν θα φορέσει μάσκα ή όχι», δήλωσε η ΜακΕνάνι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας που έλαβε ο δήμος του Τζάνκσονβιλ, στη Φλόριντα, όπου τον Αύγουστο θα διεξαχθεί το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Ο πρόεδρος Τραμπ «ενθαρρύνει τους πολίτες να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση είναι καλύτερη για την ασφάλειά τους. Όμως, μου είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις μάσκες και να κάνουμε ό,τι ζητείται βάση της τοπικής δικαιοδοσίας», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε το Τζάκσονβιλ για να φιλοξενήσει το συνέδριο, καθώς θεώρησε ότι ήταν η πιο κατάλληλη πόλη για αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση κατά την οποία θα λάβει και επισήμως το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων επρόκειτο αρχικά να διεξαχθεί στη Βόρεια Καρολίνα, στο διάστημα 24-27 Αυγούστου.

Protothema.gr

 

Home