Τραμπ: Ο Σουλεϊμανί σχεδίαζε επιθέσεις σε 4 πρεσβείες των ΗΠΑ

Τραμπ: Ο Σουλεϊμανί σχεδίαζε επιθέσεις σε 4 πρεσβείες των ΗΠΑ

«Μπορώ να σας αποκαλύψω ότι πιστεύω ότι πιθανότατα θα ήταν τέσσερις πρεσβείες»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του δήλωσε ότι ο ιρανός διοικητής Κασέμ Σολεϊμανί σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον τεσσάρων αμερικανικών πρεσβειών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής πριν δολοφονηθεί.

Μιλώντας στην Fox News, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι ο ανώτατος ιρανός στρατηγός Κασέμ Σολεϊμανί σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον τεσσάρων αμερικανικών πρεσβειών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής πριν δολοφονηθεί από τις αμερικανικές δυνάμεις.

«Μπορώ να σας αποκαλύψω ότι πιστεύω ότι πιθανότατα θα ήταν τέσσερις πρεσβείες», δήλωσε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε αν σχεδιάστηκαν μεγάλης κλίμακας επιθέσεις εναντίον άλλων πρεσβειών.

Στις 3 Ιανουαρίου, ο επικεφαλής της μονάδας «Quds» των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί, δολοφονήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης σε μια αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ, έπειτα από εντολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ουάσινγκτον ανέφερε ότι ο Σολεϊμανί σχεδίαζε να επιτεθεί εναντίον του αμερικανικού προσωπικού και ότι με την εξόντωσή του «σώθηκαν πολλές ζωές».

Το Ιράν προέβη σε αντίποινα για τη δολοφονία του ανώτατου διοικητή της χώρας, με μια πυραυλική επίθεση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Η επίθεση ονομάστηκε «Μάρτυρας Σουλεϊμανί» και χτύπησε την Αεροπορική Βάση Αϊν Αλ Άσαντ στο δυτικό Ιράκ και τις αμερικανικές εγκαταστάσεις στο Ερμπίλ.

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανένας Αμερικανός.

sputniknews.gr

Home