Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τρόμος σε πτήση: Αεροσκάφος κατέληξε μέσα στα χιόνια-Δείτε video

Offsite Team -
09.02.2020 - 16:51

Τρόμος σε πτήση: Αεροσκάφος κατέληξε μέσα στα χιόνια-Δείτε video

Thumbnail
Μια δυσλειτουργία στους τροχούς προσγείωσης, οδήγησε το αεροσκάφος εκτός αεροδιαδρόμου

Ένα χτύπημα στο πτερύγιο της ουράς και μια δυσλειτουργία στους τροχούς προσγείωσης, είχαν σαν συνέπεια την απότομη προσγείωση ενός Boeing 737 της ρωσικής UTair σε αεροδρόμιο της Σιβηρίας, ενώ τα 94 άτομα που βρίσκονταν στο αεροσκάφος (88 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος) κατάφεραν να βγουν από τις εξόδους έκτακτης ανάγκης.

Το δικινητήριο αεροσκάφος επιχείρησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Usinsk, στη Δημοκρατία του Κομί, ωστόσο γλίστρησε από τον αεροδιάδρομο, λόγω παγετού και κατέληξε σε μια χιονισμένη περιοχή, δίπλα στο αεροδρόμιο.

Στο μεταξύ, ένας από τους επιβάτες κατέγραφε μέσα από το κινητό του την απότομη προσγείωση του αεροσκάφους στο έδαφος, την οποία ακολούθησε ένα ισχυρό χτύπημα της ουράς στο έδαφος, που είχε σαν συνέπεια να καταστραφεί μέρος της οροφής.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν πως δεν υπήρξε τραυματίας από το περιστατικό, ενώ το αεροσκάφος είχε αδειάσει τα καύσιμά του κι έτσι δεν προκλήθηκε πυρκαγιά.

Σαν βασική αιτία για τον άσχημο τρόπο με τον οποίο προσγειώθηκε το συγκεκριμένο Boeing 737 επισημαίνεται κάποιο σφάλμα στη λειτουργία των τροχών προσγείωσης, ωστόσο δεν αποκλείονται κι άλλοι παράγοντες, όπως ένα λάθος του πιλότου ή οι άσχημες καιρικές συνθήκες.

protothema.gr 

Home