Τρόμος στην Βενετία: Πηδούσαν από το σκάφος για να γλιτώσουν

Τρόμος στην Βενετία: Πηδούσαν από το σκάφος για να γλιτώσουν

Πηδούσαν από το σκάφος για να γλιτώσουν τη σύγκρουση με κρουαζιερόπλοιο

Παρά… τρίχα αποφεύχθηκε σύγκρουση πλοίου με γιοτ στη Βενετία, ένα μήνα μετά το ατύχημα που προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό τεσσάρων ατόμων.

Συγκεκριμένα, το κρουαζιερόπλοιο Costa Deliziosa, μήκους 300 μέτρων και χωρητικότητας σχεδόν 3.000 ατόμων, έβγαινε από τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, με τη βοήθεια ρυμουλκών, την ώρα που επικρατούσαν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, με βροχή και ισχυρούς ανέμους, όπως φαίνεται σε βίντεο που ανήρτησε ο Βενετσιάνος καλλιτέχνης και συγγραφέας, Ρομπέρτο Φερούτσι στον ιστότοπό του.

Εξαιτίας μάλιστα της κακοκαιρίας το κρουαζιερόπλοιο πέρασε ξυστά από μία θαλαμηγό, η οποία ήταν δεμένη κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, προκαλώντας πανικό στους επιβαίνοντες.

Τα μέλη του πληρώματος του γιοτ -μήκους 50 μέτρων αλλά μικροσκοπικό δίπλα στο κρουαζιερόπλοιο- πήδηξαν από το σκάφος στην αποβάθρα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο AGI.

 

Τελικά το ρυμουλκό κατάφερε να απομακρύνει το Costa Deliziosa από το γιοτ και να το κατευθύνει προς την έξοδο της λιμνοθάλασσας, χωρίς άλλα προβλήματα.

Ωστόσο αυτό το περιστατικό σημειώθηκε λιγότερες από πέντε εβδομάδες έπειτα από ένα άλλο ατύχημα με κρουαζιερόπλοιο, το οποίο προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων και πάλι στη Βενετία.

Home