Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν δέχεται τελεσίγραφα απο κανέναν

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν δέχεται τελεσίγραφα απο κανέναν

Τι είπε για τους S400

Η Τουρκία δεν δέχεται τελεσίγραφα από κανέναν, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τους ρωσικούς πυραύλους S400, προσθέτοντας ότι δεν αποδέχονται το ύφος της επιστολής της 6ης Ιουνίου των Αμερικανών προς την Τουρκία.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα με τον Γάλλο ομόλογό του Ζιαν Ιβ Λε Ντριάν, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε την επιστολή του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν προς τις ΗΠΑ για τους S400 λέγοντας ότι “δεν αποδεχόμαστε το ύφος της επιστολής των ΗΠΑ”. “Η Τουρκία αγόρασε το αμυντικό σύστημα S400 από τη Ρωσία. Κανείς δεν μπορεί να δίνει τελεσίγραφα στην Τουρκία. Με αυτού του είδους τις επιστολές η Τουρκία δεν εγκαταλείπει τις αποφάσεις της. Το σύστημα S400 θα έρθει στην Τουρκία. Σύντομα ο Υπουργός μας θα στείλει απαντητική επιστολή”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι έχουν υποβάλει πρόταση στις ΗΠΑ. “Τους είπαμε ‘αν ανησυχείτε ας ιδρύσουμε κοινή επιτροπή εργασίας. Οι ειδικοί ας ετοιμάσουν εκθέσεις. Ο Τραμπ λέει ‘ναι’ αλλά άλλοι θεσμοί λένε ‘όχι’”, ανέφερε.

Στο μεταξύ σε συνέντευξή του και στην εφημερίδα ¨Αιντινλίκ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη δεν υποχωρεί από το σύστημα S400. Ερωτηθείς για τα εντάλματα σύλληψης του προσωπικού του Πορθητή από την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Τουρκος ΥΠΕΞ είπε  “αυτοί μόνο μιλάνε, εμείς δεν δίνουμε προσοχή”.

Home