Τσαβούσουγλου: Ανύπαρκτη η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία

Τσαβούσουγλου: Ανύπαρκτη η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία


«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας»

Βαθιά ενοχλημένη εμφανίζεται η Άγκυρα μετά και την υπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Σε οργισμένο ύφος τοποθετήθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου.

Σε νέα του δήλωση που μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο κ. Τσαβούσογλου επανέλαβε πως η συμφωνία Αθήνας - Καΐρου είναι άκυρη.

«Κοιτάξαμε τις συντεταγμένες όμως δεν είδαμε μέχρι τώρα τον χάρτη. Όμως από τις συντεταγμένες παραβιάζει(σ.σ. η συμφωνία) την υφαλοκρηπίδα και τα δικαιώματα της Τουρκίας και της Λιβύης. Μια συμφωνία που παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα μας που έχουν δηλώσει στα Ηνωμένα Έθνη για εμάς είναι ανύπαρκτη. Και ο λόγος που φτάσαμε στο σημείο αυτό είναι πως οι χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος προσπαθούν να υπογράψουν συμφωνίες, αγνοώντας την Τουρκία. Εμείς, για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματά μας, κάναμε κινήσεις καθώς εκτός από σεισμικές έρευνες συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις μας», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: cnn.gr

 

Home