Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τσεχία: Επιτρέπει είσοδο σε κινηματογραφικά συνεργεία από ΗΠΑ

Offsite Team -
03.07.2020 - 08:07

Τσεχία: Επιτρέπει είσοδο σε κινηματογραφικά συνεργεία από ΗΠΑ

Thumbnail
Παρά τις απαγορεύσεις της ΕΕ

H επικεφαλής της Επιτροπής Κινηματογράφου στην Τσεχική Δημοκρατία, η οποία φιλοξένησε πρόσφατα τηλεοπτικές σειρές όπως το "Carnival Row" για την Amazon και το "The Falcon & Winter Soldier" για τις Marvel / Disney Plus, απέστειλε επιστολή σε στούντιο του Χόλιγουντ για να τους διαβεβαιώσει ότι η απαγόρευση της Ευρωπαϊκή Ενωσης σε πολίτες των ΗΠΑ να ταξιδεύουν στην Ευρώπη δεν θα ισχύσει για όσους εργάζονται στον τομέα των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.

Την Τρίτη, η Ε.Ε. ανακοίνωσε λίστα 14 χωρών, οι οποίες θεωρούνται "ασφαλείς" και ανοίγει τα σύνορά της στους πολίτες τους, αλλά οι ΗΠΑ αποκλείστηκαν, μαζί με τη Βραζιλία και την Κίνα. Ωστόσο, ορισμένες χώρες της ΕΕ παρέχουν εξαιρέσεις για "βασικούς εργαζόμενους". Σε επιστολή της προς τα στελέχη παραγωγών του Χόλιγουντ που στάλθηκε τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Variety, η Παβλίνα Ζίπκοβα, επικεφαλής της Τσεχικής Επιτροπής Κινηματογράφου, έγραψε: "Σε σχέση με την ΕΕ που κήρυξε απαγόρευση ταξιδιών από τις ΗΠΑ, επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό δεν ισχύει για εργαζόμενους, αλλά μόνο για τουρίστες.

H Παβλίνα Ζίπκοβα εξήγησε ότι η διαδικασία για τη διασφάλιση ομαλής διασυνοριακής μετακίνησης αμερικανικών κινηματογραφιστών" περιλαμβάνει δύο έγγραφα: "Επιβεβαίωση της άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων προς το συμφέρον της Τσεχικής Δημοκρατίας" υπογεγραμμένη από τον υπουργό Πολιτισμού Λιούμπομιρ Ζαοράλεκ και "Δήλωση σχετικά με την άφιξη μέλους ξένου συνεργείου" από την επικεφαλής του Τσεχικού Ταμείου Κινηματογράφου, Χέλενα Μπέζντεκ Φράνκοβα.

Πρόσθεσε ότι και τα δύο αυτά έγγραφα εκδίδονται από το Τσεχικό Ταμείο Κινηματογράφου κατά την παράδοση λίστας με τα ονόματα του καστ και του συνεργείου σε Τσέχο συνεργάτη της αμερικανικής παραγωγής. Τα γυρίσματα των "Carnival Row" "The Falcon & Winter Soldier`s" στην Πράγα διακόπηκαν λόγω της πανδημίας της COVID-19, αλλά σχεδιάζεται να ξαναρχίσει η παραγωγή τους προσεχείς μήνες.

Ο Ντέιβιντ Μίνκοφσκι επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής Stillking, Τσέχος συνεργάτης παραγωγής και των δύο σειρών, ανέφερε ότι έχει λάβει τηλεφωνήματα από εκπρόσωπους στούντιο του Χόλιγουντ και παραγωγούς που θέλουν να μεταφέρουν τα γυρίσματα σε μια από τις ευρωπαϊκές βάσεις της Stillking στην Πράγα, τη Βουδαπέστη και το Βουκουρέστι. "Ψάχνουν για ασφαλή καταφύγια", δήλωσε στο Variety.  

ΚΥΠΕ

Home