Τζόνσον - Λάιεν συμφώνησαν για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων

Τζόνσον - Λάιεν συμφώνησαν για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων

Φον Ντερ Λάιεν και Τζόνσον συμφώνησαν να επαναληφθούν την Κυριακή στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις ΗΒ-ΕΕ

Επαναλαμβάνονται από αύριο στις Βρυξέλλες, οι διαπραγματεύσεις ΕΕ- ΗΒ για την επίλυση των ανοικτών προβλημάτων στη συνομολόγηση της μελλοντικής σχέσης του ΗΒ με την ΕΕ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία της Προέδρου της Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν και του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Συγκεκριμένα, σε  κοινή δήλωση της Προέδρου της Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν και του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, τονίζεται ότι "σε μια τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα σχετικά με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, χαιρετίσαμε το γεγονός ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος σε πολλούς τομείς". 

Τζόνσον και Φον Ντερ Λάιεν αναφέρουν ότι "ωστόσο, παραμένουν σημαντικές διαφορές σε τρία κρίσιμα ζητήματα: ισότιμοι όροι ανταγωνισμού, διακυβέρνηση και αλιεία", 

"Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν ότι δεν είναι εφικτή συμφωνία εάν αυτά τα ζητήματα δεν επιλυθούν", ξεκαθαρίζουν στην κοινή δήλωση. 

"Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα αυτών των διαφορών, συμφωνήσαμε ότι πρέπει να καταβληθεί περαιτέρω προσπάθεια από τις διαπραγματευτικές ομάδες μας για να εκτιμηθεί εάν μπορούν να επιλυθούν", αναφέρουν.

"Επομένως, καθοδηγούμε τους επικεφαλής διαπραγματευτές μας να ξανασυναντηθούν αύριο στις Βρυξέλλες. Θα μιλήσουμε ξανά τη Δευτέρα το απόγευμα", καταλήγουν οι δύο ηγέτες.

Home