Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τζόνσον: Μένει στην Πρωθυπουργία

Offsite Team -
06.06.2022 - 23:07

Τζόνσον: Μένει στην Πρωθυπουργία

Κέρδισε την ψηφοφορία για Πρόταση Μομφής με 211 ψήφους

Όρθιος, αν και λαβωμένος βγήκε από την εσωκομματική πρόταση μομφής ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κέρδισε τη διαδικασία με 211 ψήφους υπέρ και 148 κατά. Αυτό σημαίνει ότι για τουλάχιστον 12 μήνες, δεν θα μπορεί να κατατεθεί άλλη πρόταση μομφής εναντίον του.

Nωρίτερα, ο Βρετανός Πρωθυπουργός και ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος επιχείρησε να πείσει τους βουλευτές του να τον στηρίξουν, λέγοντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι είναι ώρα για το κόμμα να σταματήσει να «ομφαλοσκοπεί».

Πριν από τη συνάντηση με τους βουλευτές του κόμματος, είχε απευθύνει σε όλους μία επιστολή.

«Ζητώ να με στηρίξετε απόψε διότι ξέρω πόσα πολλά μπορούμε να επιτύχουμε μαζί», ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Τζόνσον.

Απαρίθμησε ως επιτυχίες της κυβέρνησής του, μεταξύ άλλων, την «επίλυση της κρίσης του Brexit», τη δημιουργία μιας νέας φιλικής σχέσης με την ΕΕ, την ανάπτυξη του πρώτου εγκεκριμένου εμβολίου στον κόσμο εν μέσω πανδημίας και το πρώτο μαζικό εμβολιαστικό πρόγραμμα, τη στήριξη της οικονομίας και τη χαμηλή ανεργία, καθώς και την άμεση στήριξη προς την Ουκρανία.

Υποσχέθηκε επίσης μείωση του κόστους λειτουργίας της κυβέρνησης και περαιτέρω ελάφρυνση του βάρους του κόστους διαβίωσης για επιχειρήσεις και πολίτες.

«Μπορούμε να βάλουμε τέλος στην αγαπημένη εμμονή των μέσων ενημέρωσης. Μπορούμε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας χωρίς τους θορύβους», πρόσθεσε ο Μπόρις Τζόνσον στην επιστολή προς τους βουλευτές των Τόρις.

Σε ερώτηση πάντως για τη συμμετοχή του σε αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ για συνεργάτες εν μέσω πανδημίας, εκδηλώσεις που αποτέλεσαν αντικείμενο αστυνομικής έρευνας για το partygate, ο κ. Τζόνσον φέρεται να είπε πως θα το ξαναέκανε.

Πηγή: skai.gr

Home