Ύφεση αναμένεται για τη γερμανική οικονομία

Ύφεση αναμένεται για τη γερμανική οικονομία

Σύμφωνα με έγγραφο της Καγκελαρίας

«Η Καγκελαρία αναμένει ύφεση» αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό Spiegel, σημειώνοντας πως παρόλα αυτά οι εμπειρογνώμονες της Καγκελαρίου Μέρκελ δεν βλέπουν ακόμα κανένα λόγο για μέτρα σταθεροποίησης της οικονομίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε έγγραφο που κατατέθηκε η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία περιμένει για το τρέχον έτος τη συνεχή συρρίκνωση, με ελαφρά μείωση του ΑΕΠ και επομένως τεχνική ύφεση.

Ήδη το δεύτερο τρίμηνο, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι εμπειρογνώμονες της Καγκελαρίου υπολογίζουν τώρα για την περίοδο από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο με μία παρόμοια μείωση.

Μια σειρά πρώιμων δεικτών που έχουν επίδραση μέχρι σχεδόν το τέλος του δεύτερου εξαμήνου του έτους καταδεικνύουν ότι η αδύναμη βιομηχανική δραστηριότητα που παρατηρείται στη Γερμανία πιθανότατα θα διατηρηθεί.

Ως θετικό επισημαίνεται, στο έγγραφο της Καγκελαρίας, το γεγονός πως η εσωτερική οικονομική δραστηριότητα δεν έχει ακόμα επηρεαστεί.

Το έγγραφο συμπληρώνει πως «δεν αναμένεται, πάντως, σοβαρή κρίση της γερμανικής οικονομίας, στο βαθμό που οι εμπορικές αντιπαραθέσεις δεν κλιμακώνονται και δεν υπάρχει ένα ανεξέλεγκτο Brexit».

Οι αξιωματούχοι της Καγκελαρίας ελπίζουν ότι σε τελική ανάλυση στο τέλος της χρονιάς θα εξακολουθεί να υπάρχει ελαφρά ανάπτυξη της οικονομίας. Το πρώτο τρίμηνο του 2019, η οικονομία μεγεθύνθηκε κατά 0,4%.

Home