Ξεκίνησε η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

Ξεκίνησε η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

Live εικόνα από τις πολεμικές συγκρούσεις στη Συρία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίωσε την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία με την ονομασία «Άνοιξη της Ειρήνης».

«Τα τουρκικά στρατεύματα από κοινού με το Συριακό Εθνικό ΣΤρατό ξεκινούν την Επιχείρηση 'Άνοιξη της Ειρήνης" ενάντια στο PKK/ YPG και το Ισλαμικό Κράτος στη Βόρεια Συρία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος στην ανάρτησή του.

«Στόχος της Τουρκίας είναι να καταστρέψουμε τον διάδρομο τρομοκρατίας στο νότιο σύνορο, να φέρουμε ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή. Η Τουρκία θα προστατεύσει την εδαφικής της ακεραιότητα, θα απλευθερώσει τους ανθρώπους της περιοχής από τον τρόμο. Θα επιτρέψουμε στους Σύρους πρόσφυγες να επιστρέψουν στην χώρα τους μέσω μίας ασφαλούς ζώνης» διεμήνυσε μέσω Twitter o Ερντογάν. 

Live εικόνα από τις πολεμικές συγκρούσεις στη Συρία:

 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Al Jazeera, τουλάχιστον 18.000 στρατιώτες αναμένεται να συμμετάσχουν στην πρώτη φάση της τουρκικής επίθεσης, σύμφωνα με τον Abdelrahman Ghazi Dadeh, εκπρόσωπο της οργάνωσης Anwar al-Haq, μιας μικρής παράταξης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα Daily Sabah, ο Τούρκος πρόεδρος είπε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η στρατιωτική επιχείρηση «θα συνδράμει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στη Συρία και θα ανοίξει το δρόμο για πολιτική πρόοδο στη χώρα».

Κατά την ίδια πηγή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον κ. Πούτιν ότι «η Τουρκία βάζει σε πρώτο πλάνο την προστασία και τα συμφέροντα των Σύρων πολιτών».

cnn.gr

Home