Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΦΥΠΕΞ ΗΠΑ: Υπέβαλαν εναλλακτικές στην Τουρκία για τους S-400

Offsite Team -
28.05.2021

ΥΦΥΠΕΞ ΗΠΑ: Υπέβαλαν εναλλακτικές στην Τουρκία για τους S-400

Thumbnail
"Η αγορά των S400 προκαλεί προβλήματα στη συμμαχία του ΝΑΤΟ"

Εναλλακτικές λύσεις για τους S400 υπέβαλε η Αμερικανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν στην Άγκυρα, όπως η ίδια δήλωσε σε συνέντευξή της στο CNN Turk, λέγοντας ότι η απόφαση ανήκει στην Τουρκία.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος δήλωσε συγκεκριμένα ότι η αγορά των S400 προκαλεί προβλήματα στη συμμαχία του ΝΑΤΟ. “Υποβάλαμε εναλλακτικές στην Τουρκία. Γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν. Ελπίζω ότι μπορούμε να βρούμε μια μέση οδό. Μιλήσαμε για τα βήματα που μπορούν να γίνουν. Δεν είναι μια τεχνική λεπτομέρεια αυτό, δεν είναι ένα πολιτικό ζήτημα αυτό», είπε.

 

Η Τουρκία, συνέχισε, αντιλαμβάνεται την κατάσταση, γνωρίζει τα βήματα που πρέπει να κάνει. «Συζητήσαμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν, θα είναι μια απόφαση της Τουρκίας”, ανέφερε η Αμερικανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντησή της με τον Τούρκο ομόλογό της Σεντάτ Ονάλ, στην Άγκυρα. 

 

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Αμερικανίδα αξιωματούχος είπε “είναι πολύ καλό που Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνομιλούν με την Ελλάδα. Πιστεύουμε και το λέμε πάντα ότι ο διάλογος είναι κάτι καλό. Τις αποφάσεις βέβαια δεν θα τις πάρουμε εμείς. Τις δύσκολες αποφάσεις βέβαια δεν θα τις πάρουμε εμείς. Είναι αποφάσεις που θα λάβουν η Ελλάδα και η Τουρκία». 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Για τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης είπε ότι “ήταν πολύ κακό για τα δικαιώματα των γυναικών η απόφαση του Προέδρου να αποσυρθεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Λυπούμαστε πολύ, κάτι τέτοιο προκαλεί ανησυχία”.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home