Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ζαχάροβα: Οι «μεγάλοι» της ΕΕ ζητούν να συναντηθούν με Λαβρόφ

Offsite Team -
23.09.2022 - 17:16

Ζαχάροβα: Οι «μεγάλοι» της ΕΕ ζητούν να συναντηθούν με Λαβρόφ

Thumbnail

Οι «μεγάλοι» της ΕΕ ζητούν να συναντηθούν με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μεταξύ αυτών οι Υπουργοί Γαλλίας και Γερμανίας, ενώ κάποιοι εκπρόσωποι της Δύσης αποθαρρύνουν άλλες χώρες από συναντήσεις μαζί του, υποστήριξε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Αυτοί οι ίδιοι “μεγάλοι” της Δύσης, μεταξύ αυτών η Ευρωπαϊκή Ένωση, άρχισαν να ζητούν συνάντηση μαζί μας. Θέλετε ονόματα; Τα έχω: [Κατρίν] Κολονά [Γαλλία], [Αναλένα] Μπέρμποκ [Γερμανία] και ένας ακόμη εκπρόσωπος χώρας της Βόρειας Ευρώπης ζήτησαν συνάντηση με τον [Σεργκέι] Λαβρόφ», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου «Ρωσία-1».

Την ίδια στιγμή, είπε η κα Ζαχάροβα «ορισμένοι εκπρόσωποι της συλλογικής Δύσης αποτρέπουν μέλη της ΕΕ, τα οποία παραδοσιακά διατηρούσαν ιστορικές, οικονομικές, ανθρωπιστικές σχέσεις με τη Ρωσία» από συναντήσεις με τον Σεργκέι Λαβρόφ και το κάνουν αυτό «σιωπηρά», όμως γίνεται αυτό γνωστό στη Μόσχα, δήλωσε η Ρωσίδα επίσημη εκπρόσωπος στο ίδιο δίκτυο.

Νωρίτερα η Μαρία Ζαχάροβα είχε υποστηρίξει ότι κατέρρευσε η προσπάθεια διπλωματικής απομόνωσης της Ρωσίας, «δεν προλαβαίνουμε να αλλάζουμε τις σημαίες στο τραπέζι των φιλοξενούμενών μας, εταίρων, φίλων, οι οποίοι έρχονται για συνομιλίες», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «όλη αυτή η ιστορία με την απομόνωση, την απαγόρευση των φωτογραφιών, κατέρρευσαν πλήρως από καιρό και η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατέστη άλλη μια επιβεβαίωση».

ΚΥΠΕ

Home