Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανοιχτή η Αθήνα αν ο Ερντογάν επιδιώξει συνάντηση στην Πράγα

Offsite Team -
03.10.2022 - 17:45

Ανοιχτή η Αθήνα αν ο Ερντογάν επιδιώξει συνάντηση στην Πράγα

Thumbnail
Όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Τη βούληση της Αθήνας να ανταποκριθεί θετικά εάν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδιώξει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Πράγα, εξέφρασε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησης του κ. Ερντογάν με τον κ. Μητσοτάκη, στο περιθώριο της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που θα διεξαχθεί στην Πράγα, στις 6 Οκτωβρίου, δήλωσε ότι η Αθήνα είναι ανοικτή.

«Εάν ο Τούρκος Πρόεδρος –ο οποίος είναι αυτός που έχει δυναμιτίσει το κλίμα με τις δηλώσεις του– επιδιώξει κάποια συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η ελληνική πλευρά θα το αξιολογήσει και θα ανταποκριθεί θετικά», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Ωστόσο, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο δεδομένο προς αυτή την κατεύθυνση, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα έχει κάνει γνωστές τις κόκκινες γραμμές της. «Είναι γνωστές οι κόκκινες γραμμές, είναι γνωστή η αποδόμηση σε αυτή την εξωφρενική, προκλητική, απαράδεκτη ρητορική της Τουρκίας, το τελευταίο διάστημα», ανέφερε.

Παράλληλα, ερωτηθείς ποια είναι τα ζητήματα που προτίθεται να θέσει ο κ. Μητσοτάκης στην Πράγμα αναφορικά με τη ρητορική της Τουρκίας, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημερώνει πάντα με υπευθυνότητα τους εταίρους και τους συμμάχους της χώρας για τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας, «η οποία το τελευταίο διάστημα έχει αποκτήσει εξωφρενικά χαρακτηριστικά», όπως είπε.

«Απέναντι σε αυτά τα εξωφρενικά χαρακτηριστικά, η χώρα παραμένει ψύχραιμη και συμπεριφέρεται με την αυτοπεποίθηση μιας χώρας που έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της, που έχει τους συμμάχους της στο πλευρό της και που έχει επαρκέσταστη αποτρεπτική ισχύ για να ανταποκριθεί στην οποιαδήποτε πρόκληση», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home