Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αυστηρότεροι έλεγχοι διαβατηρίων στα ελληνικά αεροδρόμια

Offsite Team -
08.04.2019 - 15:33

Αυστηρότεροι έλεγχοι διαβατηρίων στα ελληνικά αεροδρόμια

Thumbnail
Από σήμερα σε ισχύ.

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου, στα ελληνικά αεροδρόμια, αυστηρότεροι αστυνομικοί έλεγχοι για τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν από και προς χώρες εκτός Σένγκεν.

Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017, ο οποίος τίθεται σήμερα σε εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία, προβλέπει ενδελεχείς ελέγχους διαβατηρίων και ελέγχους διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων με χρήση βάσης δεδομένων για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν από και προς χώρες, οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, οι συγκεκριμένοι έλεγχοι ενδέχεται να αυξήσουν τον χρόνο αναμονής για την ολοκλήρωση του διαβατηριακού ελέγχου των επιβατών. Ως εκ τούτου, η ανακοίνωση καλεί τους επιβάτες σε «έγκαιρη προσέλευσή τους στα σημεία ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να έχουν τον απαραίτητο χρόνο στη διάθεσή τους για να φτάσουν στην Πύλη Αναχώρησης της πτήσης τους». Παράλληλα, γίνεται σύσταση για «τη χρήση διαβατηρίου έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας, προς επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου».

Home