Αυτοψία στα σύνορα του Εβρου: Κατασκευή του φράκτη

Αυτοψία στα σύνορα του Εβρου: Κατασκευή του φράκτη

Τρία είναι τα βασικά μέρη από τα οποία θα περάσει ο νέος φράχτης

Πυρετώδεις είναι οι διαδικασίες των ελληνικών Αρχών για την κατασκευή του φράχτη στο νότιο τμήμα του ποταμού. Πρόκειται για έναν φράχτη από το πέταλο έως το Δέλτα, σε ένα μήκος δηλαδή περίπου 25 χιλιομέτρων.  Με τις εξελίξεις στον Εβρο να «τρέχουν», την ΕΛ.ΑΣ. να στέλνει ΜΑΤ και να οργανώνει ειδικό σχέδιο για να αποφευχθούν οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στην Κατεχάκη, η Ελλάδα παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να είναι έτοιμη, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν την Τουρκία να υποκινεί προσεχώς νέες μαζικές μετακινήσεις μεταναστών στα σύνορα του Εβρου. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία είναι τα βασικά μέρη από τα οποία θα περάσει ο νέος φράχτης. Πρόκειται για τα σημεία «Πέταλο», εκεί όπου ο φράχτης θα φτάνει σε μήκος τα 16,5 χλμ., το «Κτήμα Τσιρώζη», όπου θα είναι 14 χλμ. και τέλος το σημείο Νεραϊδότοπος, όπου ο φράκτης θα καταλήγει και θα έχει μήκος 2,5 χιλιόμετρα. Το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας είναι «σφραγίστε τον Έβρο», με μονάδες ανεπτυγμένες σε πολλά σημεία για όσο θα διαρκέσει η ανέγερση του φράχτη ώστε να μην περνάει το παραμικρό.

Το OPEN και ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης Μανής, βρέθηκαν στον Εβρο και κατέγραψαν πλάνα από το σημείο που κατασκευάζεται ο φράχτης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open ΤV, το έργο είναι σε πλήρη εξέλιξη και, όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, οι μελέτες θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου και η κατασκευή θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο. Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ του Open Παναγιώτης Μανής, στην κατασκευή του φράχτη θα συμμετάσχουν και μηχανικοί της Αντιπεριφέρειας Έβρου, που γνωρίζουν καλά την περιοχή. «Δεν θα είναι ένα απλό συρματόπλεγμα, αλλά θα είναι ενισχυμένος με τσιμεντένιες βάσεις για να μπορεί να αντέξει τις όποιες απόπειρες εισβολής», τονίζουν οι καλά γνωρίζοντες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, οι προετοιμασίες στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο είναι πυρετώδεις και αυτό γιατί, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, είναι κοινό μυστικό ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται ένα δεύτερο κύμα μεταναστών, που με την παρότρυνση, αν όχι και με τη βοήθεια των τουρκικών δυνάμεων, θα επιχειρήσει να περάσει σε ελληνικό έδαφος, όπως έγινε στο τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου, οπότε και αποκρούστηκε από τις ελληνικές δυνάμεις.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open:

Πηγή: ethnos.gr

Home