Βρετανικό ενδιαφέρον για την εξαφάνιση της Νάταλι στην Ικαρία

Βρετανικό ενδιαφέρον για την εξαφάνιση της Νάταλι στην Ικαρία

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών

Συνδρομή στην οικογένεια της Βρετανοκύπριας Νάταλι Κρίστοφερ που αγνοείται στην Ικαρία παρέχει το Foreign Office, όπως είπε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι υπάρχει επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές που διεξάγουν τις έρευνες.

Εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ, εν τω μεταξύ, είπε στο ΣΚΑΙ ότι η βρετανική αστυνομία δεν εμπλέκεται, τουλάχιστον για την ώρα, στις έρευνες που διεξάγονται για τον εντοπισμό και τις συνθήκες εξαφάνισης της 35χρονης αστροφυσικού.

«Η αρχική ανάμιξη σε τέτοιου είδους υποθέσεις που αφορούν Βρετανούς υπηκόους στο εξωτερικό είναι θέμα του Foreign Office», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Εν τω μεταξύ η υπόθεση έχει αρχίσει να απασχολεί τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Το τηλεοπτικό Sky News αναφέρει ότι στην Ικαρία έχει υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση εθελοντών και σωμάτων ασφαλείας και ότι οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν με ακρίβεια το τελευταίο στίγμα από το κινητό τηλέφωνο της 35χρονης.

Η εφημερίδα Sun κάνει λόγο για μαζική επιχείρηση εντοπισμού της κ. Κρίστοφερ. Υπενθυμίζει δε στους αναγνώστες της την υπόθεση εξαφάνισης και δολοφονίας της 59χρονης Αμερικανίδας επιστήμονος Σούζαν Ίτον στην Κρήτη τον περασμένο μήνα.

Η Daily Mirror γράφει για «μυστηριώδη εξαφάνιση» και επισημαίνει τις ανησυχίες που φέρεται να είχε εκφράσει ο 38χρονος σύντροφός της για το ότι είχε πάει για τρέξιμο σε απόκρημνο σημείο του νησιού. Αναφέρεται επίσης στις δράσεις της 35χρονης στο χώρο της επιστήμης και του αθλητισμού στην Κύπρο.

Ο Guardian αναφέρεται μεταξύ άλλων, όπως και όλα τα σχετικά ρεπορτάζ στη Βρετανία, στα ίχνη αίματος στα σεντόνια του ξενοδοχείου όπου είχε καταλύσει το ζευγάρι. Σημειώνεται η εκτίμηση ότι πρόκειται για αίμα λόγω ρινορραγίας, αλλά και ότι το αίμα έχει σταλεί προς εξέταση.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/410586/vretaniko-endiaferon-gia-tin-exafanisi-tis-natali-kristofer-stin-ikaria/#ixzz5vujNnZNy 

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Home