Δολοφονία Σουλεϊμανί: Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα

«Φρούριο» οι πρεσβείες ΗΠΑ – Ισραήλ

Σε εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας προχωρά η ελληνική αστυνομία μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού στη Βαγδάτη.

Οι ελληνικές Αρχές ασφαλείας έχουν θέσει σε συναγερμό όλες τις υπηρεσίες και έχει δοθεί εντολή για αυξημένες περιπολίες γύρω από αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους στη χώρα μας.

Οι πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ βρίσκονται κάτω από ένα «δίχτυ ασφαλείας» με ενισχυμένες σκοπιές και αυξημένες περιπολίες στους γύρω δρόμους.

Μάλιστα, υπάρχει εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων να ελέγχονται άτομα που θεωρούνται ύποπτα αλλά και ΙΧ αυτοκίνητα ή μηχανές που μπορεί να έχουν σταθμεύσει σε κοντινή απόσταση.

Τα ίδια μέτρα ισχύουν και για τις κατοικίες των πρέσβεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. προετοιμάζεται και για πορείες ή συγκεντρώσεις έξω από τις δύο πρεσβείες.

Σε περίπτωση που διοργανωθούν τέτοιες διαμαρτυρίες, θα βρίσκονται υπό στενό αστυνομικό κλοιό, με ισχυρές δυνάμεις των μέτρων τάξης.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και είναι αμερικανικών και ισραηλινών συμφερόντων θα συμπεριληφθούν στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με εποχούμενες και πεζές περιπολίες να δημιουργούν ένα αυστηρό πλαίσιο ασφαλείας -κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

Σε συναγερμό έχει τεθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές της δεν αποκλείεται τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή να αποτελέσουν την «επίσημη αιτιολογία» για ένα τρομοκρατικό χτύπημα από οργανώσεις που θα θελήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους.

cnn.gr

Home