Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης με Γ. Παπανδρέου στο β' γύρο

Offsite Team -
06.12.2021 - 01:34

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης με Γ. Παπανδρέου στο β' γύρο

Στην τρίτη θέση ήρθε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Με τον αέρα ενός ισχυρού πλεονεκτήματος που του δίνει το ποσοστό άνω του 37% που εξασφάλισε στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, οδεύει στις κάλπες της δεύτερης Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η αθρό συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ ανά τη χώρα έφτασε το 270.000 γεγονός που επιβεβαίωσε την άνοδο του κόμματος όπως αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Με καταμετρημένο το 90.5% των ψήφων, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε ποσοστό 37,03% (89.159 ψήφοι) και θα κονταροχτυπηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου την άλλη Κυριακή 5/12, ο οποίος συγκέντρωσε 27,79% (66.920 ψήφους).

Στην τρίτη θέση ήρθε ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,96% (62.507 ψήφους). Στην τέταρτη θέση ο Παύλος Χρηστίδης με 3,26%, έπειτα ο Χάρης Καστανίδης μερ 2,98% και ο Παύλος Γερουλάνος με 2,97%.

Στις πρώτες του δηλώσεις, μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Χ. Τρικούπη, δήλωσε ότι επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη.

Ο κ. Ανδρουλάκης που είναι ο καθαρός νικητής της πρώτης Κυριακής, με ευρύ προβάδισμα ενόψει β΄γύρου με μια προσεκτική δήλωση αναφέρθηκε τόσο στην εκλιπούσα Φώφη Γεννηματά, όσο και στη μεγάλη συμμετοχή πολιτών στις κάλπες, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους συνυποψηφίους του για τον πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα που έδωσαν.

Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη για το αποτέλεσμα της 5ης Δεκεμβρίου 2021

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που ήρθαν και μας τίμησαν σε αυτή την πολύ μαζική διαδικασία.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, που δώσαμε έναν αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, με αξιοπρέπεια και ενότητα. Την ενότητα που είναι και η βασική παρακαταθήκη της αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά.

Από την αρχή αυτής της προσπάθειας, είπα ότι η δύναμη μου είναι η βάση της Παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή. Θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμή που μου έκαναν και δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους για ανανέωση, για ενότητα και πολιτική αυτονομία.

Η Δημοκρατική Παράταξη απόψε επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει».

Παπανδρέου: Την επόμενη Κυριακή αποφασίζουμε για την ταυτότητα του Κινήματος

Ο Γιώργος Παπανδρέου με μια λιτή δήλωσή του από το Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου έβαλε το δίλημμα για τον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

«Αυτήν την Κυριακή πετύχαμε το στόχο να κινητοποιήσουμε μαζικά μεγάλο αριθμό προοδευτικών πολιτών.

Την άλλη Κυριακή οι πολίτες που σήμερα μας τίμησαν με τη μεγαλειώδη συμμετοχή τους αποφασίζουν για την τύχη της παράταξης.

Αποφασίζουν για το μέλλον. Αποφασίζουν για την πορεία του κινήματος μας. Αποφασίζουν για τις αξίες της και την προοδευτική της ταυτότητα. Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή και σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής.

Iefimerida.gr

Home