Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ελλάδα: Ασκεί τα δικαιώματα με πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου

Offsite Team -
07.12.2022 - 21:06

Ελλάδα: Ασκεί τα δικαιώματα με πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου

Thumbnail
Καταγγέλλουν εκ νέου το «μνημόνιο» που υπέγραψαν Άγκυρα και κυβέρνηση της Τρίπολης

Απάντηση στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Λιβύης, το οποίο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την έρευνα υδρογονανθράκων που διεξάγει η Ελλάδα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, έδωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, καταγγέλλοντας εκ νέου το «μνημόνιο» που υπέγραψαν Άγκυρα και κυβέρνηση της Τρίπολης.

«Σε αντίθεση με όσους  συνάπτουν παράνομα και ανυπόστατα “μνημόνια” που αγνοούν και καταστρατηγούν βασικούς κανόνες του  Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας,  η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας», ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρέπεμψε ως παράδειγμα στην οριοθέτηση ΑΟΖ στην οποία έχει προβεί η Ελλάδα τόσο με την Αίγυπτο, όσο και με την Ιταλία.

«Υποχρέωση της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης είναι να οδηγήσει, άμεσα, τη χώρα σε εκλογές», είπε.

«Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε σε πνεύμα ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού και πάντα στο πλαίσιο των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας με μια εκλεγμένη  κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία θα έχει τη νομιμοποίηση και την αρμοδιότητα να συνάπτει έγκυρες Διεθνείς Συμφωνίες, σύμφωνα και με τον Οδικό Χάρτη του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη (LPDF) του 2020», κατέληξε ο κ. Παπαϊωάννου.

ΚΥΠΕ

Home