Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ελλάδα: Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας για χορήγηση του Astrazeneca

Offsite Team -
26.05.2021 - 20:08

Ελλάδα: Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας για χορήγηση του Astrazeneca

Και τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλους,

Δεν θα υπάρξει αλλαγή στα όρια ηλικίας για τη χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών της χώρας.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η επικεφαλής της Επιτροπής, Μαρία Θεοδωρίδου, το απόγευμα της Τετάρτης, και τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλους, η δεύτερη δόση συστήνεται να γίνεται με το ίδιο εμβόλιο και αλλαγή δεύτερης δόσης συστήνεται μόνο σε περίπτωση εμφάνισης θρόμβωσης.

Παράλληλα, η κ. Θεοδωρίδου υπογράμμισε ότι οι κίνδυνοι καταγράφονται σε γυναίκες κάτω των 50 ετών, ωστόσο το όφελος, όπως είπε, του εμβολίου είναι μεγαλύτερο του κινδύνου.

Υπενθυμίζεται, ότι στην Ελλάδα μέχρι στιγμής το εμβόλιο της AstraZeneca χορηγείται σε πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Εν τω μεταξύ σε έκτακτη ενημέρωση για τα περιστατικά θρόμβωσης με θρομβοπενία μετά τη λήψη του εμβολίου VAXZEVRIA της AstraZeneca, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, σημειώνοντας ότι σε σύνολο 905.915 εμβολιασμών 1ης και 2ης δόσης υπάρχουν από την αρχή του εμβολιασμού 5 επιβεβαιωμένα περιστατικά ΤΤS, τα οποία η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης αξιολόγησε βάσει κλινικοεργαστηριακών και δημοσιευμένων επιστημονικών δεδομένων ότι σχετίζονται με το εμβόλιο και για τα οποία η αναλογία προς το σύνολο των εμβολιασθέντων με VAXZEVRIA είναι 1:181.000 (0,55/100.000).

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home