Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ελλάδα: Δραπέτευσε ο Όσβαλντ, υπόδικος για υποθέσεις διαφθοράς

Offsite Team -
20.11.2018

Ελλάδα: Δραπέτευσε ο Όσβαλντ, υπόδικος για υποθέσεις διαφθοράς

Thumbnail
Ο Όσβαλντ δικάζεται για υποθέσεις διαφθοράς στην Ελλάδα

«Θρίλερ» με τον Ελβετό Τραπεζίτη Κλοντ Όσβλαντ, ο οποίος δραπέτευσε αφού έσπασε το βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης το μεσημέρι της Τρίτης. Νωρίτερα το πρωί είχε παραστεί στη δίκη όπου κατηγορείται για υπόθεσες διαφθοράς στην Ελλάδα.

Ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ θεωρείται άνθρωπος - "κλειδί" για τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών και της Siemens και είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 στο Άμπου Ντάμπι με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας εκδόσεων Γιάννης Αγγγελής.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Ζακ: Η οικογένεια θα ζητήσει δίωξη για ανθρωποκτονία

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χαρακτηριστικά πως «διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη, J.-Cl. Oswald. Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016,  επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο. Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε. Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη».

Home