Ελλάδα: Δύο θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ελλάδα: Δύο θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Πρόκειται για δύο ασθενείς άνω των 80 ετών

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Πρόκειται για δύο ασθενείς άνω των 80 ετών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας λοίμωξης από τον ιό. Από την αρχή της περιόδου 2019, μέχρι την 01/08/2019 (14.00μ.μ.), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 25 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 17 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 8 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δενείχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά την περίοδο 2019, έως τις 25/07/2019, κρούσματα λοίμωξης από τον ιό ΔΝ στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν καταγραφεί σε Ελλάδα, Ρουμανία και Ιταλία. Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται αναγκαία αφενός η εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας και αφετέρου η συνεχιζόμενη εγρήγορση των τοπικών και εθνικών αρχών.  

Home