Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ελλάδα: Πέντε συλλήψεις μετά την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. σε κατάληψη

Offsite Team -
11.01.2020

Ελλάδα: Πέντε συλλήψεις μετά την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. σε κατάληψη

Thumbnail
Ανακατάληψη και προσαγωγές

Πέντε άτομα -τρεις άντρες και δύο γυναίκες- συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στο ανακαταληφθέν από ομάδες αντιεξουσιαστών κτίριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι. Αναμένεται είσοδος των αστυνομικών δυνάμεων και στο άλλο ανακαταληφθέν κτίριο της οδού Παναιτωλίου 21.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο κτίριο περίπου στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών ανακατέλαβε δύο κτίρια -στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21-  με τους καταληψίες να πετούν από τις ταράτσες των κτιρίων διάφορα αντικείμενα –πέτρες, ξύλα, έπιπλα και μπογιές- στις αστυνομικές δυνάμεις που είναι συγκεντρωμένες στο σημείο. Ως αποτέλεσμα τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί με σιδεροτροχό προσπαθούσαν να ανοίξουν την κεντρική είσοδο, ενώ φορούσαν τα κράνη τους και κρατούσαν τις ασπίδες τους για να προφυλαχθούν. Παράλληλα, απέκλεισαν όλη την περιοχή και όλα τα σημεία από όπου θα μπορούσαν  να φύγουν τα άτομα. Drone της αστυνομίας μετέδιδαν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Image 1 2

Image 1 1

Ανακατάληψη και προσαγωγές

Νωρίτερα οι Αρχές προχώρησαν σε εννέα προσαγωγές, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακατάληψη των κτιρίων στο Κουκάκι.

Tο μεσημέρι του Σαββάτου ομάδα αντιεξουσιατών εισέβαλε το κτίριο της οδού Ματρόζου 45, στο Κουκάκι, το οποίο είχε εκκενωθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις προ ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασαν δύο παράθυρα και μπήκαν μέσα. 

Παράλληλα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν έξω από τα κτίρια, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για συμπαράσταση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου, μαζί με φωτογραφίες από την ανακατάληψη:

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν αρχικά στις προσαγωγές.

Cnn.gr

Home