Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί

Offsite Team -
02.02.2023

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί

Η Ελλάδα απορρίπτει στο σύνολό τους τα τουρκικά επιχειρήματα ως ανυπόστατα

Τη θέση ότι η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν, υπογραμμίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας τις δηλώσεις και τις αιτιάσεις της τουρκικής ηγεσίας, το βράδυ της Τετάρτης.

Παράλληλα, οι διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι η Ελλάδα απορρίπτει στο σύνολό τους τα τουρκικά επιχειρήματα ως ανυπόστατα και έωλα, ενώ τονίζουν ότι η Τουρκία προβάλλει ένα διεθνές πρόσωπο που δεν έχει θετικό πρόσημο.

«Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν. Υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις Διεθνείς Συνθήκες. Στον παραλογισμό έχουμε απαντήσει επανειλημμένως με ψυχραιμία και με νομικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

>>>>Διαβάστε επίσης: Πτώση Phantom F-4: Νεκρός και ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης<<<<

«Η Άγκυρα οφείλει να συνειδητοποιήσει πως το "ανερχόμενο προφίλ" της σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο δεν έχει θετικό πρόσημο. Είναι το "ανερχόμενο προφίλ" μιας χώρας που ακολουθεί και εφαρμόζει αναθεωρητική πολιτική, απειλεί με πόλεμο, αμφισβητεί κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου, εκβιάζει και δημιουργεί ρήγματα σε συμμαχίες που ανήκει, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια ειρήνη», τονίζουν.

«Απορρίπτουμε στο σύνολο τους τα ανυπόστατα και έωλα τουρκικά επιχειρήματα όπως το έχουμε κάνει και μέσω των επιστολών μας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ», καταλήγουν οι διπλωματικές πηγές.

ΚΥΠΕ

 

Home