Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Για τριμερείς σχέσεις με Κύπρο συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Αιγύπτου-Ελλάδας

Offsite Team -
18.04.2021 - 17:03

Για τριμερείς σχέσεις με Κύπρο συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Αιγύπτου-Ελλάδας

Τι άλλο συζητήθηκε στην συνάντηση

Ιδιαίτερη σημασία στις τριμερείς σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου, έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, υποδεχόμενος την Κυριακή το πρωί τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, ο οποίος επισκέφθηκε το Κάιρο. 

 

 Η συνάντηση, η οποία διήρκεσε 1,5 ώρα, πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρεται, σε εξαιρετικό κλίμα

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, καλωσορίζοντας τον Έλληνα ομόλογό του, τόνισε τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και τις τριμερείς σχέσεις με την Κύπρο, κάνοντας λόγο για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων αυτών, στις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, που ξεκίνησαν αμέσως μετά, παρουσία των δύο Υπουργών.  

 

«Οι σχέσεις αυτές αποτελούν ισχυρή απόδειξη των δεσμών που βασίζονται στη φιλία και τη συνεργασία των δύο χωρών, οι οποίες μοιράζονται τις ίδιες αξίες ζώντας στην ίδια περιοχή και αποσκοπούν στο κοινό όφελος», τόνισε ο κ. Σούκρι.  

 

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι συζήτησαν θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, τη Ν.Α. Μεσόγειο, αλλά και την κατάσταση στη Λιβύη.  

«Είχα σήμερα μία ακόμη ευκαιρία να συναντηθώ εδώ στο Κάιρο με τον καλό μου φίλο, τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι και μετά να έχουμε μία συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών», είπε ο κ. Δένδιας.  

 

«Συζητήσαμε για τα θέματα, που αφορούν τις δύο χώρες, για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, για την κατάσταση στη Λιβύη και πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την ενδιάμεση κυβέρνηση της Λιβύης να οδηγηθεί γρήγορα σε εκλογές. Και μπορέσαμε και είχαμε και μία ευρύτερη συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος», πρόσθεσε.  

 

Επίσης, ο Ελληνας ΥΠΕΞ είπε ότι διαβίβασε στον κ. Σούκρι « την παράκληση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη να διαβιβάσει στον Πρόεδρο Αλ Σίσι τους θερμούς χαιρετισμούς του».   

ΚΥΠΕ

Home