Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

H Καϊλή βρέθηκε στο Κατάρ με εντολές Μέτσολα λέει ο δικηγόρος της

Offsite Team -
14.12.2022

H Καϊλή βρέθηκε στο Κατάρ με εντολές Μέτσολα λέει ο δικηγόρος της

H Καϊλή βρέθηκε στο Κατάρ με εντολές Μέτσολα για την προώθηση της ατζέντας του ΕΚ, δηλώνει ο δικηγόρος της

Με γραπτή του δήλωση, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που υπογράφει ως πληρεξούσιος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, αναφέρει ότι η ευρωβουλευτής που ελέγχεται για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς, ήταν «εντολοδόχος» της ανώτατης ηγεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε κάθε της κίνηση σχετικά με το Κατάρ.

>>Διαβάστε επίσης: Qatargate: Σήμερα η απόφαση για την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή<<

«Σχετικά με την ψευδή φημολογία περί πρωτοβουλιών της Εύας Καϊλή για την ανάπτυξη σχέσεων και συνεργασιών με την χώρα του Κατάρ, με απώτερο σκοπό τον χρηματισμό της», αναφέρει η δήλωση του κ. Δημητρακόπουλου «η Εύα Καϊλή βρέθηκε στο Κατάρ ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα πλαίσια των καθηκόντων της για την προώθηση της ατζέντας που της ανέθεσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα», σημειώνοντας ότι η ατζέντα πειλάμβανε την προώθηση των σχέσεων ΕΕ και Μέσης Ανατολής και, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα της άρσης βίζας για τους πολίτες των χωρών Κατάρ, Κουβέϊτ, Ομάν.

>>Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις<<

Συνεχίζει στη δήλωσή του λέγοντας ότι «ο επίσημος εισηγητής της πρότασης ήταν ο Έρικ Μάρκαρντ, Γερμανός Ευρωβουλευτής με τους Πράσινους και επικεφαλής της Επιτροπής LIBE» καθώς και ότι «η συγκεκριμένη ατζέντα εντάσσεται στο πλαίσιο της από 2019 επίσημης πολιτικής και πρωτοβουλίας της Κομισιόν, να αναθέσει στην επιτροπή LIBE του ΕΚ την προώθηση της».

Προσθέτει, ακόμα, ότι «η Ίλβα Γιόχανσον, Επίτροπος Home Affairs και ο ανώτατος εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Γιόζεφ Μπόρελ, ήταν αυτοί που ξεκίνησαν τις σχετικές διαδικασίες από τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Καταλήγει, δε, ότι «υπάρχουν αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι κάθε κίνηση, επαφή και δήλωση της Εύας Καϊλή για το Κατάρ, έγινε σε εκτέλεση και εφαρμογή της επίσημης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χαράχθηκε σε ανώτατο επίπεδο και πάντα κατόπιν συνεννοήσεως και άδειας από την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», σημειώνοντας ότι «η Εύα Καϊλή σε κάθε ταξίδι της στο Κατάρ συνοδευόταν πάντα σε κάθε της βήμα από τον Ευρωπαίο αξιωματούχο Roberto Bendini».

ΚΥΠΕ

Home