Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Jet2 ζητά «συγγνώμη» - Λιποθύμησε ο πιλότος εν ώρα πτήσης

Offsite Team -
28.08.2022

Η Jet2 ζητά «συγγνώμη» - Λιποθύμησε ο πιλότος εν ώρα πτήσης

Ο πιλότος έχασε τις αιθήσεις του κατά τη διάρκεια της πτήσης Μπέρμιγχαμ-Αττάλεια - Μεταφέρεθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο

Σε διευκρίνιση προχώρησε η Fraport Greece για την πτήση που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» στις 23 Αυγούστου.

Πρόκειται για την πτήση Jet2 Μπέρμιγχαμ – Αττάλεια, κατά την οποία ο ένας από τους δύο πιλότους έχασε τις αισθήσεις του στον αέρα.

Όπως ανακοίνωσε η Fraport Greece, το Σάββατο (28.08.2022), «στις 23 Αυγούστου παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες σε πτήση, η οποία πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», αμέσως μετά την στάθμευση του αεροσκάφους.

Ο φορέας λειτουργίας και διαχείρισης του αεροδρομίου (σ.σ. Fraport Greece) διευκρινίζει ότι το αεροσκάφος δεν παρέμεινε ακινητοποιημένο στον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης και ότι όλες οι προβλεπόμενες επιχειρησιακές διαδικασίες εφαρμόστηκαν έγκαιρα».

Υπενθυμίζεται ότι το αεροπλάνο πετούσε στα 30.000 πόδια, όταν οι αεροσυνοδοί ενημερώθηκαν πως ένας από τους δύο πιλότους έχει λιποθυμήσει.

Το αεροπλάνο που είχε απογειωθεί από το Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας και κατευθυνόταν στην Αττάλεια της Τουρκίας, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη.

Ο πιλότος που έχασε τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρείο του αεροδρομίου «Μακεδονία» και στη συνέχεια σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία Jet2 ζήτησε συγγνώμη από όλους τους επιβάτες για «την απρόβλεπτη καθυστέρηση».

Home