Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η μαξιμαλιστική στάση Ελλάδας/Ε/κ απειλεί ειρήνη σε αν. Μεσόγειο

Offsite Team -
22.04.2020 - 08:00

Η μαξιμαλιστική στάση Ελλάδας/Ε/κ απειλεί ειρήνη σε αν. Μεσόγειο

Thumbnail
Τι υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ

Είναι η μαξιμαλιστική και ασυμβίβαστη στάση του ελληνικού / Ε/κ διδύμου που απειλεί την ειρήνη και σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του και κατηγορεί την Ελλάδα ότι έχει μια μη ρεαλιστική και άδικη αντίληψη για τα προβλήματα της περιοχής. 

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ σχετικά με τις δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι αναφέρει ότι «με τη σημερινή της ανακοίνωση η Ελλάδα δείχνει για άλλη μια φορά ότι έχει μία μη ρεαλιστική αντίληψη και μία άδικη στάση ως προς τα προβλήματα στην περιοχή μας».

«Η ελληνική / Ε/κ  πλευρά αγνοεί σκόπιμα την πραγματικότητα ότι η χώρα μας έχει νόμιμα και κυριαρχικά δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, καθώς και ότι οι Τ/Κ έχουν ίσα δικαιώματα στους πόρους πέριξ της νήσου ως συνιδιοκτήτες της νήσου», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Προστίθεται ότι «είναι η μαξιμαλιστική και ασυμβίβαστη στάση του ελληνικού/ Ε/κ δίδυμου που απειλεί κυρίως την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο».

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα τόσο της χώρας μας όσο και της τδβκ στην ανατολική Μεσόγειο με αποφασιστικότητα», καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.

ΚΥΠΕ

Home