Ισχυρές ενδείξεις εμπρησμού για την πυρκαγιά στην Εύβοια

Ισχυρές ενδείξεις εμπρησμού για την πυρκαγιά στην Εύβοια

Καταρρίπτεται το άλλοθι του βασικού υπόπτου για την πρόκληση της πυρκαγιάς

Στην εκδοχή του εμπρησμού καταλήγουν οι Αρχές στην Ελλάδα ως προς τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κεντρική Εύβοια που έκαψε περισσότερα από 23 χιλιάδες στρέμματα δάσους. 

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς από τις έρευνές τους δεν προκύπτει ότι αιτία μπορεί να ήταν η βλάβη κάποιας γεννήτριας εργοστασίου ή μίας κολόνας ηλεκτρισμού. Παράλληλα, από την ανακριτική διαδικασία καταρρίπτεται το άλλοθι του βασικού υπόπτου για την πρόκληση της πυρκαγιάς. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του βασικού υπόπτου καταρρίπτεται ο ισχυρισμός του ότι όταν ξέσπασε η πυρκαγιά βρισκόταν 25 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο. Σημειώνεται, πάντως, ότι το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής συνεχίζει τις έρευνες και τη Δευτέρα υπάλληλοί του είχαν βρεθεί εκ νέου στην Εύβοια προκειμένου να πάρουν νέες καταθέσεις από τους τρεις βασικούς υπόπτους. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Υπηρεσία Copernicus Emergency Management Service/Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, στην περιοχή έχει καεί συνολική έκταση 23. 565 στρεμμάτων. Η τελική εκτίμηση του μεγέθους της πληγείσας περιοχής θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.

Home