Καμμένος: Στην Κύπρο έχουμε εισβολή - O Ερντογάν θα «δαγκώσει»

Καμμένος: Στην Κύπρο έχουμε εισβολή - O Ερντογάν θα «δαγκώσει»

Οδηγούμαστε μαθηματικά σε ατύχημα στο Αιγαίο

Ο Ερντογάν θα «δαγκώσει», έχουμε μπροστά μας κρίση, προειδοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο πρών υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κύριος Καμμένος εξήγησε πως ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι «στριμωγμένος» και έχει μπροστά του τις κρίσιμες επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, άρα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πιέσει τα πράγματα τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο. 

Στην Κύπρο έχουμε εισβολή, και αν προχωρήσει στη γεώτρηση, θα είναι Αττίλας 3, είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που εκτίμησε παράλληλα πως όντως η Τουρκία θα επιχειρήσει γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ. «Μπορεί να μην γίνει στα οικόπεδα, για να μην ενοχληθούν οι εταιρίες, αλλά θα γίνει. Μιλάμε για κατοχή εδάφους», πρόσθεσε. 

Όσο για το αν μπορεί αυτό να αποτραπεί, ο κύριος Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open Beyond, ανέφερε πως μπορεί όντως να αποτραπεί με δύο τρόπους, πρώτον να υπερασπιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση το έδαφός της καθώς «η κυπριακή ΑΟΖ είναι ευρωπαϊκή ΑΟΖ και πρέπει να στείλουν όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις κάτω» και δεύτερον «στα πλαίσια του ΝΑΤΟ».

Οι καθημερινές παραβιάσεις θα οδηγήσουν σε ατύχημα

«Κάθε μέρα έχουμε παραβιάσεις με οπλισμένα αεροσκάφη, που θα οδηγήσουν μαθηματικά σε ατύχημα» προέβλεψε ακόμα ο Πάνος Καμμένος, εξηγώντας ότι «από την άλλη πλευρά έχουμε άπειρους πιλότους γιατί ο Ερντογάν έχει διώξει όλους τους παλιούς πιλότους με τις εκκαθαρίσεις που κάνει στο στράτευμα και έχουν μείνει οι νέοι». Οι πιλότοι μας απογειώνονται από την Σκύρο και δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν, είπε.

«Έχουμε μπροστά μας κρίση, η Τουρκία θα δαγκώσει» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας όμως πως εκτιμά ότι δεν έρχεται «πολεμικό επεισόδιο», καθώς ο Ερντογάν έχει άλλους τρόπους να απειλήσει: «Αν αμολύσει 2.000 βάρκες, με 4 εκατ. μετανάστες, αυτό είναι πολεμική πράξη», είπε.

Home