Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Kαυγάδες» και διαχωριστικές γραμμές στο προσκήνιο ενόψει εκλογών

Offsite Team
- 15.11.2018

«Kαυγάδες» και διαχωριστικές γραμμές στο προσκήνιο ενόψει εκλογών

Thumbnail
Νερό στο μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης με τη ΝΔ έριξαν οι συνεχόμενες αναφορές του Τσίπρα που φωτογράφιζαν Μητσοτάκη

Άγρια πόλωση με φόντο τη Συνταγματική Αναθεώρηση:  «Μια στο καρφί και μια στο πέταλο» ήταν η τακτική που επέλεξε να ακολουθήσει χθες ο πρωθυπουργός στη Βουλή, στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Από τη μία απηύθυνε προσκλητήριο στις πολιτικές δυνάμεις για συναινέσεις, ενώ από την άλλη σφυροκοπούσε τις ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ για τις πολιτικές τους ευθύνες για την κρίση -όπως είπε- αλλά και τη στάση που έχουν κρατήσει μέχρι στιγμής στη συνταγματική αναθεώρηση. 

Νερό στο μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία έριξαν οι συνεχόμενες αναφορές του Αλέξη Τσίπρα που «φωτογράφιζαν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός επεδίωξε με τις έμμεσες αναφορές του να επαναφέρει στο προσκήνιο τις διαχωριστικές γραμμές της κυβέρνησης από την αξιωματική αντιπολίτευση. Καθόλου τυχαία, ο Αλεξης Τσίπρας έκανε λόγο για μια πρόταση αναθεώρησης που στοχεύει στην «κατάργηση των προνομιακών θεσμών υπέρ της πολιτικής ελίτ».

Προτάσσει το... δίπολο Δημοκράτες Vs Αριστοκράτες

Ενώ πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα και αφού έκανε εκτενή αναφορά στην πρόταση εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατία από το λαό (σε περίπτωση που δεν καρποφορήσουν δύο συν έξι ψηφοφορίες), επανέφερε το δίπολο δημοκράτες – αριστοκράτες επ’ ευκαιρία των θέσεών του για τα δημοψηφίσματα. «Υπάρχουν κάποιοι που δεν εμπιστεύονται και τόσο τη λαϊκή κρίση, που θεωρούν αδαή τη λαϊκή πλειοψηφία» είπε με νόημα και κάρφωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στελέχη της ΝΔ λέγοντας ότι «υπάρχουν αρκετοί αριστοκράτες ανάμεσά μας».

Και στη δευτερολογία του όμως, αναφερθείς στο άρθρο 16 ο Τσίπρας δεν παρέλειψε να πει ότι δεν θα επιτρέψει άλλη Παιδεία για τους κληρονόμους και άλλη για τα παιδιά του λαού. Για να κορυφώσει στη συνέχεια την επίθεση του στον κο Μητσοτάκη με αφορμή τις σχέσεις εκκλησίας-κράτους και να τον κατηγορήσει ότι έφτασε στο σημείο να μιλήσει για «προεκλογική αβάντα του Αρχιεπισκόπου στον ΣΥΡΙΖΑ».

Άγριος καυγάς και με Φώφη και… άρωμα Σημίτη

Τα κοινοβουλευτικά «αίματα» όμως άναψαν και με την Φώφη Γεννηματά. Αφού η σύγκρουσή της με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ξεκινήσει από το περασμένο Σαββατοκύριακο στο φόντο της πρόσκλησης και της υποδοχής που επεφύλαξαν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Στάση που δημιούργησε ομολογουμένως έντονη αμηχανία στο στρατόπεδο του ΚΙΝΑΛ με αποτέλεσμα ο καυγάς να κλιμακωθεί χθες.

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ επί προσωπικού αφήνοντας αιχμές εναντίον της δήλωσης Σημίτη για τα περί περιστασιακών ενοίκων της εκτελεστικής εξουσίας. Ενώ στον καυγά μπλέχτηκαν και οι κκ Καμμένος και Λοβέρδος.

«Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να αισθάνονται μόνιμοι ιδιοκτήτες του τόπου και όποιος πήρε την εντολή του ελληνικού λαού να βρίσκεται στη θέση της εκτελεστικής εξουσίας αν δεν είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ να είναι περιστασιακός ένοικος», είπε ο πρωθυπουργός. Με την κα Γεννηματά να αντιτείνει ότι η παράταξή της ήταν αυτή που έδωσε εργαλεία για υποθέσεις που έρχονται στο φως της Δικαιοσύνης και τον Πάνο Καμμένο να ανεβάζει τους τόνους και να λέει ότι «η ίδια προέτρεπε να πουν ότι οι λογαριασμοί Παπαντωνίου και Τσοχατζόπουλου είναι τηλεφωνικοί αριθμοί».

Ο Τσίπρας κλείνει το… μάτι στους βουλευτές

Με δεδομένο τέλος ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να στριμώξει τις προοδευτικές δυνάμεις αλλά και τους ανεξάρτητους βουλευτές, καθόλου τυχαία ζήτησε από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να μην θέσουν στη διαδικασία θέμα κομματικής πειθαρχίας. Παρά να αφήσουν τους βουλευτές να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους. «Είμαι βέβαιος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών θα λειτουργήσει με αίσθημα πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης», έσπευσε να πει και να προσθέσει ότι θα διαφωνήσουν εποικοδομητικά αλλά και θα συμφωνήσουν μεγαλόψυχα. Μένει όμως να αποδειχτεί αν η αναγκαία αυτή συναίνεση, θα επιτευχθεί με φόντο το εκλογικό και θερμό 2019.

 

Home