Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κιβωτός του Κόσμου: Γρίφος τα «αόρατα» παιδιά στις δομές

Offsite Team -
28.11.2022 - 10:11

Κιβωτός του Κόσμου: Γρίφος τα «αόρατα» παιδιά στις δομές

Θα ζητηθεί άρση απορρήτου για 15 άτομα

Η μία την άλλη διαδέχονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Κώστα Παπαδόπουλο, με βάση τα στοιχεία από τα ιδρύματα της Ελλάδας που φιλοξενούν ανήλικα παιδιά, η Κιβωτός φαίνεται να είχε το χαμηλότερο ποσοστό σε αναδοχές. Υπάρχει ακόμα μία ασυμφωνία ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν εντοπίσει οι αρχές και σε αυτά που έχουν καταθέσει για το πόσα παιδιά φιλοξενούνταν στις δομές σε όλη την επικράτεια.

>>> Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου - Νέες αποκαλύψεις από την 19χρονη Ευγενία <<<

Στο κάδρο φορολογικά στοιχεία και παραστατικά της Κιβωτού του Κόσμου

Την ίδια ώρα συνεχίζεται ο έλεγχος τόσο με βάση τις καταγγελίες που έχουν γίνει. Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών, ιδίως αυτά που βρίσκονται ακόμα και σήμερα στις δομές προκειμένου να ανοίξουν τα στόματα.

Εν τω μεταξύ τόσο η Οικονομική Αστυνομία όσο και η Αρχή για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος συνεχίζουν να κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της Κιβωτού. Έχουν συλλέξει τα τιμολόγια και κάθε διαθέσιμο οικονομικό στοιχείο καθώς τα έσοδα ξεπεράσαν τα 27,5 εκατ. ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια. Ψάχνουν να βρουν πού έχουν διατεθεί ενώ αναμένεται να ανοίξουν και τραπεζικοί λογαριασμοί. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Κώστα Παπαδόπουλο, είναι ζήτημα χρόνου να ζητηθεί άρση απορρήτου για 15 άτομα. Πρόκειται για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα, τα μέλη του ΔΣ που έχουν αντικατασταθεί από την προσωρινή Διοίκηση καθώς και τους υπευθύνους δομών.

Στο μικροσκόπιο καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό παιδιού στη δομή του Βόλου 

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται και μία καταγγελία που έχει γίνει από παιδαγωγό της δομής του Βόλου που κάνει λόγο για άγριο ξυλοδαρμό εντός της δομής σε ένα από τα παιδιά που φαίνεται να συμμετείχε στη διάρρηξη που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2022 από την δομή του Βόλου και είχαν αρπάξει περίπου 30.000 ευρώ σε μετρητά. Τότε η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τρεις φιλοξενούμενους 16,17 και 18 ετών και ένα από αυτά τα παιδιά φαίνεται ότι έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού μέσα στη δομή.

Πηγή: Ert.gt

Home