Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κιβωτός του Κόσμου: Καταθέτουν από αύριο νέοι μάρτυρες

Offsite Team -
21.11.2022 - 16:30

Κιβωτός του Κόσμου: Καταθέτουν από αύριο νέοι μάρτυρες

Tα αδικήματα που ερευνά η εισαγγελία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς πλέον δυο εισαγγελείς ανηλίκων, η Αικ. Κοπελάκη και η Δάφνη - Κυριακή Τσιχλή συνεχίζουν την ποινική την ποινική προκαταρκτική έρευνα καλώντας σε κατάθεση νέους μάρτυρες που μπορεί να εισφέρουν στοιχεία για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Τα αδικήματα που διερευνά η εισαγγελία είναι δύο: Το πρώτο αφορά στο κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το δεύτερο το πλημμέλημα σωματική βλάβη της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων.

Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα και ήδη οι πρώτοι μάρτυρες - παιδιά που έχουν διαμείνει στις δομές αλλά και εργαζόμενοι σε αυτές- αναμένεται από αύριο να αρχίσουν να καταθέτουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσά τους βρίσκεται και μάρτυρας που κατοικεί στο εξωτερικό και έχει δηλώσει ότι θέλει να καταθέσει στην εισαγγελία.

Μέχρι αυτήν την ώρα τα πρόσωπα που βρίσκονται υπό τον εισαγγελικό έλεγχο είναι 4. Πρόκειται για τον πατέρα Αντώνιο τον οποίο έχει καταγγείλει ο 19χρονος τρόφιμος της δομής για σεξουαλική κακοποίηση και τα άλλους τρεις εργαζόμενους σε δομές της Κιβωτού.

>>>Κιβωτός του Κόσμου: «Ξηλώνεται» η διοίκηση της ΜΚΟ<<<

Η εισαγγελία μελετά τις τουλάχιστον 10 καταγγελίες που έχει στα χέρια της από το Συνήγορο του Πολίτη και οι οποίες αφορούν στην πλειονότητα τους κακοποίηση,  σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία και απομόνωση παιδιών από το σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη από τα τέλη Αυγούστου στην εισαγγελία έφτασαν δύο διαδοχικά emails του Συνήγορου του Πολίτη, χωρίς ωστόσο σε αυτά να υπήρχε άμεση αναφορά παθόντα για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι εισαγγελικές αρχές θα κρίνουν την υπόθεση βήμα βήμα και από τα στοιχεία που θα τους προκύψουν θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Μέχρι στιγμής πάντως διαφαίνεται ότι κρίνεται σκόπιμο να καταθέσουν οι πρώτοι μάρτυρες που ενδέχεται να εισφέρουν στοιχεία ή να επιβεβαιώσουν τις καταγγελίες.

Πάντως ακόμα και στην περίπτωση που προκύπτουν στοιχεία για άλλες πράξεις που ανάγονται στη σφαίρα της σεξουαλικής κακοποίησης, όπως για παράδειγμα παρενόχληση ή θωπειές η εισαγγελία θα μελετήσει εάν θα λάβουν κακουργηματικό χαρακτηρισμό.

Δεν αποκλείεται δε οι δικογραφίες που ενδέχεται να έχουν σχηματιστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπου υπάρχουν δομές της Κιβωτού να συνενωθούν με τη δικογραφία που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της η εισαγγελία ανηλίκων στην Αθήνα.

SKAI

Home