Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κοινή αντίληψη Ελλάδας-Σ. Αραβίας για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Offsite Team -
17.12.2019 - 18:02

Κοινή αντίληψη Ελλάδας-Σ. Αραβίας για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Thumbnail
Επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στο Ριάντ

Κοινή αντίληψη Ελλάδας και Σαουδική Αραβίας για το θέμα της υπογραφής των μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στο Ριάντ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι συζήτησε με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν για τα ζητήματα ασφαλείας της περιοχής αλλά και τα θέματα που προέκυψαν μετά την υπογραφή των δύο memoranda μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης της Τρίπολης. «Έχουμε την κοινή αντίληψη ότι τα memoranda αυτά δημιουργούν πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή. Θα συνεχίσουμε από κοινού να παρακολουθούμε την κατάσταση και θα έχουμε επαφές για συντονισμό ενεργειών, από εκεί και πέρα», τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Σε ερώτηση αν η Σαουδική Αραβία συμμερίζεται τις ανησυχίες της ελληνικής πλευράς για την κατάσταση στη Λιβύη και την παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά της χώρας, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα με ιδιαίτερες γεωπολιτικές ευαισθησίες η οποία καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά πως αυτά τα δύο memoranda λειτουργούν αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή.

«Οφείλω να πω, επίσης, ότι είχα την ευκαιρία να επαινέσω τη σαουδαραβική ηγεσία για την ψύχραιμη στάση την οποία τήρησε κατά την πρόσφατη επίθεση με πυραύλους εναντίον των εγκαταστάσεων της ARAMCO. Επίθεση η οποία απειλεί όχι μόνο την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και την οικονομία ολόκληρου του πλανήτη. Η Σαουδική Αραβία είναι ένα κράτος-κλειδί για την περιοχή και όλα τα κράτη του κόσμου, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ασφάλειά της και την εδαφική της ακεραιότητα», κατέληξε ο Νίκος Δένδιας.

ΚΥΠΕ

Home