Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κορωνοϊός/Ελλάδα: Κλειστά περίπτερα και κάβες μετά τα μεσάνυχτα

Offsite Team -
25.09.2020 - 18:18

Κορωνοϊός/Ελλάδα: Κλειστά περίπτερα και κάβες μετά τα μεσάνυχτα

Thumbnail
"Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο"

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Χαρδαλιάς: Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο

Το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία εξαρτάται από όλους μας ξεχωριστά, είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως «η προσήλωση στη μάσκα το αποτελεσματικότερο μέτρο κατά της πανδημίας».

Σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, από τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 τιο το πρωί επιβάλλεται η αναστολή λειτουργίας για περίπτερα, ψιλικατζίδικα (μινι μαρκετ) και κάβες. Εξαιρούνται φαρμακεία και πρατήρια καυσίμων.

Το μέτρο θα ισχύσει από τις 05:00 της 26/09/2020 και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, επιβάλλεται καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων στα Τρίκαλα.

Το δεύτερο επιδημικό κύμα στην Ελλάδα παραμένει ιδιαίτερα ανησυχητικό, με πάνω από 300 κρούσματα καθημερινά, δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, ο Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τις παρεμβάσεις του σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπως η Κυψέλη, η Πλατεία Βάθης και η Πλατεία Αμερικής. Σημείωσε πως η προσήλωση στη μάσκα αποτελεί τη μόνη ενδεδειγμένη λύση για την αυτοπροστασία των πολιτών έναντι του κορωνοϊού.

Cnn.gr

Home